Lecserélik az állami lottójátékok szervezőjét az angolok

2022-04-20
Az eddigi szervező, a Camelot nem nyugszik bele a brit Szerencsejáték Bizottság döntésébe, mely szerint a jövőben az Allwyn szervezheti a National Lottery-t, azaz a nemzeti lottót.

 

A brit Szerencsejáték Bizottság februárban a korábban Sazka Group néven ismert Allwynt hirdette ki győztesként a nemzeti lottójáték szervezésére kiírt pályázaton. A National Lottery-t annak 1994-es indulása, tehát 28 éve szervező Camelot emiatt eljárást kezdeményezett a hivatal ellen a Legfelsőbb Bíróságon. 

 

„Jogi kifogást indítunk a liszensz kérelmezőjeként, mert szilárd meggyőződésünk, hogy a Szerencsejáték Bizottság rosszul hozta meg ezt a döntést. Amikor megkaptuk az eredményt, megdöbbentek minket a döntés aspektusai. A hosszadalmas levelezés ellenére a Bizottság nem tudott kielégítő választ adni. Ezért nincs más választásunk, mint a bíróságot kérni, hogy állapítsa meg, mi történt.” – nyilatkozta a Camelot vezérigazgatója, Nigel Railton.

 

Railton a továbbiakban rámutatott, hogy – mivel Camelot a jelenlegi engedélyes – a változás sok alkalmazottat érint, és ezek az emberek megérdemelnék az Allwyn kiválasztása okának részletesebb magyarázatát. 

 

A Camelot nem részletezte, hogy a kiválasztási folyamat mely vonatkozásai képezik jogi kifogásának fő pontjait. A Sunday Telegraph múlt heti cikke szerint kezdetben a Camelot kapta a legmagasabb pontszámot az értékelésnél. Az értékelési rendszer tartalmaz egy „kockázati” sort is, amely figyelembe veszi annak lehetőségét, hogy az üzemeltető valamilyen okokból elmarad a tervezett céltól. A cikk szerint emiatt került végül az Allwyn az első helyre.

 

A Szerencsejáték Bizottság szóvivője sajnálkozását fejezte ki Camelot döntése miatt, és elmondta, hogy a jogi procedúra „nem segít” a zökkenőmentes átállásban, de a szabályozó továbbra is bízik abban, hogy a Camelot teljesíti licencfeltételeit annak 2024 februári lejártáig.

 
Címkék: lottó,