Lazio - Bayern: Ahol Lewa és Immobile, ott vannak a gólok

2021-02-23
A Bayern a BL címvédője, de Flick csapata mostanában komoly meglepetést okoz szurkolóinak. Vajon a Lazio képes meglepetést okozni, vagy érvényesül a papírforma?

Lazio - Bayern München

Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Első félidő 1 gól felett (AH)

Unibet odds: 1,45

Kezdés: 2021.02.23. 21:00

 

Sokan ott követnek el hibát, hogy nem mindig kezelik a helyén a dolgokat. Sokan gondolják azt, hogy a Bayern most fogható, és ez tény. Amely csapat kizúg a Kiel ellen a DFB Pokalból, vagy hármat kap a Bielefeldtől, az miért ne kaphatna ki a Laziótól? Viszont ez a Bayern megnyerte a klub vb-t (jó, nem nagy dolog), de ha megnézzük, melyik csapat áll a Bundesliga élén, az még mindig a Bayern.

Márpedig a két liga közül azért a Bundesliga az acélosabb. A Serie A-t a korábbi idényekben csak a Juve képviselte komolyabb szinten.

Kemény, sőt talán túlzó kijelentés, de vállaljuk, hogy manapság gólt lőni legkönnyebben a Serie A-ban lehet a top ligákat tekintve. A gólátlag is ott a legjobb (bár ezt hasra ütés szerűen írjuk, szezon elején a például a PL-ben hihetetlen gólzápor volt).

Amíg a Serie A-ban szinte néha maguktól jönnek a gólok, addig mondjuk egy LaLigában sokszor vért kell izzadni a nagyoknak. A Bundesliga pedig fegyelmezettség szintjén van magasabb polcon, egyszerűen taktikai szinten elitebb liga. Az olasz foci már rég nem az, ami volt a sok 0-0-lal, a döntetlenre játszó csapatokkal.

A Lazio nem defenzív csapat, a maga szintjén stabil, de a maga szintjén. A Bayern nem a Lazio szintjén játszik. Kezeljük a helyén a dolgokat. Ok, meg-megbotlik a München, de amikor kell, akkor nyer. És most kell, mert a BL azért egy komoly sorozat. Lehet, hogy a DFB Pokalban a Kiel-t lebecsülte a München, de a Laziót nem fogja. Lehet, hogy vannak komoly hiányzók, de akik a pályán vannak vagy lesznek, azok világsztárok. Akik alapesetben a Bayernnél padoznak, a Lazióban fix kezdők lennének. A középpályán olyan all round focisták, mint Goretzka, Kimich vagy Alaba. Mindhárom tényleg 'minden hangszeren' játszik. Elöl Lewa, idén is ontja a gólokat. Széleken Koman és Sané, bármelyik csapatba beférnének bármelyik ligában. A kapuban és a védelemben világbajnokok, német és francia válogatott játékosok, na meg az a Davies, aki szintén nem akármilyen focista. Szóval így nézzük ezt a Bayernt.

Amikor egy Bayern nincs épp a toppon, akkor is a toppon van. Az viszont valóban tény, hogy talán mostanában könnyebb gólt lőni a bajor csapat ellen, viszont a lőtt gólok ugyanúgy ott vannak. A mi tippünk, hogy már az első 45 percben zörögni fog a háló, aztán hogy hányszor, az már más kérdés. Reméljük, hogy egyszer minimum, és akkor már bukni egész biztos nem fogunk ezzel az opcióval.

Címkék: sportfogadás, tipp,