Kimosta a 2,5 milliárdot érő lottószelvényt

2020-01-24
Egy portlandi férfi a szennyes ruhákkal együtt betette a mosógépbe a pénztárcáját és benne a lottószelvényeit is.

 

Igencsak izgalmassá vált egy mosás annak a portlandi férfinak a számára, aki kimosta a pénztárcáját, benne egy 8,4 millió dollárt, azaz 2,5 milliárd forintot érő Oregon Megabucks lottószelvénnyel. Szerencséjére a vagyonokat érő papírdarab túlélte az akciót – úgy, hogy közben két, kevésbé értékes szelvény megsemmisült.

 

“Kimostam a pénztárcámat --- aztán rájöttem, hogy a lottószelvényeim is benne vannak.” – mesélte Scott Moe később a lottótársaság embereinek. „Egy pár szelvény megsemmisült, de a jackpotot érő nem.”

 

Moe lefekvés előtt kezdte összeillesztgetni a kimosott szelvények darabkáit, és mire életében először kipróbált egy lottószelvény szkennelő appot, és rájött, hogy megnyerte a 8,4 millió dolláros jackptot, már éjjel volt. Moe elmesélte, hogy szerencséjére a 8,4 millió dolláros szelvény volt az utolsó, amit megvett, és a többi szelvény védte a pénztárcájában. “Nem tudtam elaludni. Össze-vissza zakatolt az agyam!” – mesélte.

 

A meggyötört, vagyonokat érő lottószelvény

 

A játékosok 60 napig az Oregon Lottótársaságnál hagyhatják ellenőrzött szelvényeiket, míg eldöntik, hogy egy összegben, vagy inkább 30 éves évjáradékként kérik-e a nyereményük kifizetését. Mikor Moe hétfőn hazaért, konzultált egy pénzügyi tanácsadóval és kidolgoztak egy tervet. A férfi az egy összegű kifizetést választotta, így 4,2 millió dollárt kap, melyből az adók levonását követően 2,85 milliója (865 millió forintja) marad. 

 

Remélhetőleg jobban fog vigyázni szelvényére a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét kínáló Powerball lottó következő nyertese, hiszen a tét óriási! A szombat esti sorsoláson már 373 millió dollár, azaz 113 milliárd forint lesz a tét! Ez az összeg 11-szer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 31 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, az online lottózóknak köszönhetően a világ bármely részéről próbálkozhatnak a szerencsevadászok. A piacvezetőnek számító theLotter ráadásul most 30% kedvezményt ad a Powerball szelvényekre minden új regisztrálónak.