Kidobta a 285 milliót érő sorsjegyét egy nő a kukába

2021-05-27
Lehet még bízni az emberiségben – ez a tanulsága annak a történetnek, mely egy massachusettsi nővel esett meg.

 

Lea Rose Fiega még márciusban vett egy Diamond Millions elnevezésű kaparós sorsjegyet egy Lucky Stop (Szerencsés Megálló) elnevezésű boltban, ahol rendszeresen szokott vásárolni. Hűsége, és az a tény, hogy a tulajdonos felismerte, végül igencsak kifizetődött – írja a New York Post.

 

“Siettem, ebédszüneten voltam kint, és csak villámgyorsan lekapartam, ránéztem, úgy tűnt, hogy nem nyert, úgyhogy odaadtam a boltosnak, hogy dobja ki őket.” – mesélte Fiega a lapnak. 

 

Azonban, mint később kiderült, nem kaparta le teljesen a sorsjegyet, és így 10 napig egy kupacban hevert egy rakat másik kidobandó papírral a boltban, míg a tulaj fia, Abhi Shah észre nem vette a félig lekapart, 30 dollárba kerülő szelvényt. „Lekapartam a maradékot, és 1 millió dollárt volt rajta.” – mesélte Shah a helyi tévéadónak.

 

 

A család jól ismerte Fiegát, egyből tudták, hogy övé a szelvény, de tépelődtek, hogy mit is csináljanak. A bolt tulajdonosa, Maunish Shah a tévéinterjúban beismerte, hogy a család nem tudott aludni, miután a fiuk ráakadt a nagy nyereményre. „Felhívta a nagyszüleimet Indiában, és ők azt mondták ’Add vissza, nem akarjuk azt a pénzt.’” mesélte Maunish Shah. 

 

„1 millió dollár volt a kezünkben, de valami jót szerettem volna cselekedni.” – mesélte Shah. Pár nap múlva így az ifjabb Shah elment Fiega munkahelyére, és mondta neki, hogy a  szülei találkozni akarnak vele. „Mondtam, hogy dolgozom.” – mesélte a nyertes. „’Nem, jönnie kell.’ – válaszolta erre a fiú. Úgyhogy vele mentem és akkor mondták el, hogy mi történt.” – folytatta Fiega. „Nem akartam elhinni. Sírtam, aztán megöleltem őket.” A hölgy egyébként januárban megfertőződött a koronavírussal, sikeresen túlélte, és most, láthatóan folytatódik a szerencsesorozata. 

 

A bolt sem marad jutalom nélkül, az Associated Press szerint a lottótársaság 10 ezer dolláros bónuszt fizet a nyertes sorsjegy értékesítéséért, és Fiega is ad a tulajdonosoknak némi pénzt a nyereményéből.

 
Nem véletlen, hogy manapság egyre népszerűbbek az online sorsjegyek, hiszen ott például ilyen eset nem fordulhat elő, mint ami Fiegával történt.
 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,