Kézilabda-Eb: Meddig juthatunk?

2020-01-07
A magyar kézilabda-válogatott szombaton Oroszország ellen kezd a 2020-as Eb-n. Ezt a meccset mindenképp nyerni kell a továbbjutáshoz, hisz Dánia ellen papíron semmi esélyünk, és Izland sem tűnik gyengének.

Férfi Kézilabda-Eb 2020

Hányadik helyen végez csapatunk? 1-4; 5-8; más

Tipp: más

Odds: 1.20

Iroda: TippmixPro

 

A héten rajtol a 2020-as férfi kézilabda-Eb, a magyar csapat majd csak szombaton mutatkozik be Oroszország ellen. Rögtön egy olyan meccs, amit meg kell nyerni a továbbjutáshoz, hisz a 4-fős csoportokból csak az első két helyezett juthat tovább. A 2. meccsen Dánia ellen vélhetően nem lesz esélyünk, aztán Izland jön a 3. körben, szintén nyerhető meccs.

Egyszerű dolga a válogatottnak nincs. Az Eb előtt sejteni lehetett, hogy Lékai és Bodó sem jön rendbe, az edzői stáb pedig úgy döntött, hogy nem is kerülnek a keretbe. Különböző okok miatt nincs már Ancsin, Ilyés, Császár, Jamali és Nagy Laci, szóval komoly veszteség ez. Megfiatalodott a magyar együttes, mezőnyjátékosok között egyedül Balogh töltötte be a 30. életévét. Szóval ez a jelen és a jövő csapata. A probléma, hogy például amikor Dushebaev fiatalítani akart, abból nem igazán jöttünk ki jól. Aztán a csehek elleni edzőmeccsen bár nyertünk, azért lehetett érezni, hogy ez a csapat azért nincs még kész.

A vb-hez képest irányító poszton gyengültünk, sem Csaszi, sem Lékai nem tagja a csapatnak. Lékai a vb-n 39 gólt tett a közösbe, második legeredményesebb játékosunk a heteseket is lövő Balogh Zsolti volt. Bodó, Jamali, Nagy Laci és Ancsin sincs már, így a bika átlövőink megszűntek létezni. Ligetvárinak volt pár bizalomra okot adó bombája a csehek ellen, de tőle irreális meccsenként 4-5 gólt várni. Bartók zaklatott időszakon van túl, Szita és Máthé pedig két olyan játékos, akiknek biztos lesz jó meccse a háromból, de lesz betli is. Szélsőink pedig azért ki vannak szolgáltatva a társaknak, a dánokat és az izlandiakat azért sűrűn nem fogjuk leindítani, talán az oroszok ellen jöhet egy-két könnyű gól. Kapuban megvagyunk, Miklerék képesek világklasszis teljesítményre, ahogy beállóban is, Bánhidiék azért teszik majd a dolgukat becsülettel.

A selejtező-sorozatban Oroszországban nyertünk Dibirovék ellen, itthon pedig döntetlen született. Nálunk nagyjából már a selejtezőben is ez a csapat szerepelt, az oroszokhoz azért jön még Atman, Zhitnikov, Shkurinskiy például, tehát erősödni fognak, ezen három spíler mindegyike képes 5-6 gólt vágni egy meccsen.

Reálisan nézve Dánia jelenleg más szint, talán akkor lehet esélyünk, ha lebecsülnek minket, meg eleve néha-néha megcsípjük Hansenéket, de ha reálisan nézzük, esélytelenek vagyunk velük szemben. Az a jó kérdés, hogy Izland ellen mire megyünk majd. A fogadóirodák oddsai alapján esélyesebb a kiesésünk, az Unibet például csak 1,35-tel fizet, ha kiesünk  már a csoportkör után. A bet365 1,50-es szorzót állapított meg erre, a Tippmixpro meg a kettő között, 1,45-ért méri a kiesésünk.

Ennél azért kisebb odds, de elvileg tuti, hogy nem jutunk a top8-ba. Erre az állami iroda, a Tippmixpro 1,20-as szorzót tett ki (2020.01.07. 11:00-kor érvényes). Ha netán tovább is megyünk, a 2. körben olyan csapatok jönnek majd szembe, mint Franciaország, Norvégia, Szlovénia, Svédország, és ugye az is valószínű, hogy a dánok elleni meccsből nulla pontot viszünk tovább. Jó kérdés, hogy férnénk be mi a top8-ba. A 2018-as Eb-n a 14. helyen végeztünk (16 csapatból), előtte 2016-ban a 12. helyen zártunk. Ha most bejövünk a top8-ba úgy, hogy a jelenlegi legjobb magyar átlövő (Bodó), és a legjobb irányító (Lékai) nincs a keretben sem, az kisebb csoda lenne. Sőt nem kisebb, az maga lenne a csoda.

A TippmixPrón arra is fogadhatunk, hogy 2,5-nél több, vagy kevesebb pontot szerzünk a csoportban. A győzelem két pontot ér, a döntetlen egyet, a vereségért nem jár pont. Mi azon a véleményen vagyunk, hogy 2,5-nél kevesebbet. Erre 1,70-es szorzót kapunk. Jónak tűnik, hisz ahogy írtuk, Dánia ellen csoda lenne a pontszerzés, az pedig szintén elég valószínűtlen, hogy ez a mostani magyar csapat Oroszország és Izland ellen a lehetséges 4 pontból mondjuk mind a négyet, vagy akárcsak 3-at megcsíp.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,