Kézi-Eb: Ezúttal mi kapjuk a pofont?

2020-01-13
A magyar férfi kézilabda-válogatott heroikus küzdelem után 26-25-re legyőzte Oroszországot. A 2. körben Miklerék nagyobb fába vágják a fejszét, hisz Dániát kéne valahogy megverni. Lehetetlennek tűnik, de Izland is megmutatta, hogy a lehetetlen nem létezik

Dánia - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Dánia góljai 30.5 felett

Unibet odds: 1,85

Kezdés:  2020.01.13. 20:30

  

A 2020-as kézi-Eb-n Magyarország győzelemmel nyitott, egy góllal, 26-25 arányban sikerült megverni Oroszországot. A meccs nem kezdődött jól, legalábbis úgy nézett ki, hogy Zhitnikovék felépítenek egy 3-4 gólos előnyt, de Bánhidiék másképp gondolták. Félidőre már a magyar csapat vezetett, és azt az egy gólos előnyt végig meg tudták tartani a magyarok. Le a kalappal!

Ettől a magyar csapattól ne várjunk többet, mint ami. Egy lelkes társaság, amely a pályára teszi szívét-lelkét. Ez segített nyerni az oroszok ellen is, egyszerűen jobban akarták a sikert. Az oroszok enerváltak voltak, talán mire felfogták, hogy ki is kaphatnak, már késő volt. Ettől a sokat hibázó, mondjuk ki, rossz orosz csapattól kaptunk 25 gólt, akkor mennyit fogunk kapni a dánoktól?

A mi tippünk, hogy minimum 31-et. Az unibet ezt a line-t húzta a dán gólokra, mi pedig azt mondjuk, ezt a line-t Mollgaardék átugorják. Dánia és Izland az első körben valószínűleg a torna meccsét játszotta le, tempóban, színvonalban annál jobb meccset ritkán látni. Született 61 gól (31-30-as izlandi siker), de úgy, hogy közben voltak nagy védések, és a védelmek is szinte kifogástalanul működtek.

Az izlandi védekezés rendkívül energikus volt, még a találkozó utolsó perceiben sem maradoztak le a védők, tolódtak jobbra-balra, ki-kiléptek a falból, de úgy, hogy közben a dán beálló megjátszhatatlan maradt. A végén a dánok az utolsó 8-10 percben már lehozták a kapust is, úgy sikerült Mollgaardnak helyzeteket teremteni, aki be is lőtte a helyzeteit, de Palmarssonék rendre válaszoltak.

Lényeg a lényeg, a dánok 30 gólig jutottak egy rendkívül kemény izlandi védelem ellen. A mi védelmünk sem épp puha, de azért nem mindegy, hogy az ólom lábakon mozgó oroszokat kell megfogni, vagy Mikkel Hansent és Mansah Larssent. Azért a dánok számára hirtelen minden megváltozott, nekik most már nem fér bele több hiba, minket és az orosz csapatot is meg kell verni. Vélhetően nyernek is.

A tippünk arra alapozzuk, hogy azért mi sokszor leszünk büntetve is, ha a dánok agresszíven támadják a falunkat, Sipos, meg Bánhidi, Ligervári és aki belül védekezik, vagy akár kettesben, azokat szórni fogják a sporik kifelé. Dánia ráadásul törekszik majd arra, hogy ha lehet, ne a felállt magyar fal ellen támadjon, ha feláll a magyar védekezés, azzal a dánok is szenvedni fognak. Ha nem hagynak minket cserélgetni, ha mondjuk Balogh Zsolti bennragad, az nekik csak jó. Szóval gyors, lendületes játékot várunk a dánoktól, és azt, hogy eljutnak minimum 31-ig.

Címkék: sportfogadás, tipp,