Ismét új vezér a Szerencsejáték Zrt élén

2022-06-16
Lassan sűrűbben cserélgetik a vezérigazgató személyét, mint más az alsóneműjét - egy évig sem volt helyén a korábbi vezető.

 

Mager Andrea lett a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, elődje Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai munkáját. A Szerencsejárék Zrt. szerdai közleménye szerint Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter június 15-i hatállyal nevezte ki a cég élére Mager Andreát, aki az előző kormányzati ciklusban a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter volt.

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ugyancsak szerdán közölte, hogy június 15-től Bozóky Alex váltja elődjét, Bartal Tamást a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatói tisztségében. Bozóky Alex az elmúlt években a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági tagja volt, egyúttal a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta, majd 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet, és folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását - olvasható a NÚSZ közleményében.

 

Bozóky-t egyébként pont mostani utódja, Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős korábbi tárca nélküli minisztere nevezte ki 2021. október 1-jétől a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának. Ő a 2018 decemberében kinevezett Czepek Gábort váltotta a nemzeti lottótársaság élén, aki 2021. október 1-től az MVM Csoport elnök-vezérigazgatói tisztségét töltötte be.

 

Forrás: MTI