Hova költözzön, ha nyer a lottón?

Az újdonsült lottónyertesek kapcsán ismét számtalan találgatás indult, hogy mihez kezdhet a szerencsés illető a hatalmas vagyonnal. A Lottoland összeállításából kiderül, hogy hova érdemes költöznie egy lottómilliárdosnak… talán nem lőjük le a poént azzal, ha eláruljuk: nem érdemes Magyarországon maradnia ;)

 

Mindnyájan álmodoztunk már erről a sorsfordító pillanatról, de ha végül tényleg előáll a helyzet, a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy mitévő legyen, ha hirtelen egy vagyon szakad az ölébe. A tervezgetések során sokak számára az első lépés az, hogy elköltözne álmai országába – de hány ember tudja, hogy ténylegesen hova is lenne érdemes költöznie? Rengeteg tényezőt kell ugyanis számításba venni, és ha annyi pénze van, amivel a világon bárhová költözhet, még nehezebb a döntés.

 

Hogy megkönnyítse a dolgot, a Lottoland online lottózó minden fontos tényt összevetett, és készített egy infógrafikát, mely bemutatja, hogy a világ mely országai nyújthatják a legjobb életet egy szupergazdag ember számára úgy, hogy amennyire csak lehetséges, közben anyagilag is jól jár.

 

Miután számos olyan fontos tényezőt megvizsgáltak, mint például az életminőség, a bevándorlás bonyolultsága, adózási kérdések – minden nézőpont szerint pontozták az országokat. Ezeket a pontszámokat aztán összesítették, és létrehoztak egy listát azokról az országokról, melyek a legjobban megfelelnek egy szupergazdag lottónyertes számára.

 

Szinte minden kategóriában előkelő helyezést ért el Ausztrália, így ez az ország lett a győztes, tehát a legjobb hely, ahová csak mehet, ha egyszer gazdaggá válik. De ha valaki esetleg fél a hatalmas pókoktól és a mérgeskígyóktól, válogathat a lista további helyezettjeiből. Itt van mindjárt a jóval közelebb lévő Svájc, ami csak kicsivel maradt le Ausztrália mögött a dobogó legfelső fokáról - több kategóriában is jól szerepelt, többek közt az életminőség, a humán fejlettségi index és a vásárlóerő tekintetében. A harmadik helyen Szaúd-Arábia végzett, miután adózás és vásárlóerő szempontjából is az első helyet kaparintotta meg.

Nézzük az egyes kategóriák legjobbjait, és az összesített Top10-et:

 

Adózás

 

Humán fejlettségi index

A „humán fejlettségi indexet” a várható élettartam, az oktatás színvonala, és az egy főre eső jövedelem határozza meg. Ez alapján határozzák meg, hogy egy ország fejlett, fejlődő, vagy fejletlen.

 

Életminőség

Az életminőség index olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a munka és magánélet egyensúlya, a jólét, a pénzügyi jólét, az oktatás minősége, a biztonság, és a környezet minősége, és ez alapján értékeli az adott ország életminőségét.

 

Vásárlóerő

 

Bevándorlási tényező

A bevándorlási tényező olyan szempontokat értékel, mint, hogy mennyire könnyen integrálódhat egy külföldi a helyiek közé, milyen könnyen lehet fenntartani egy családot, és úgy általában mennyire egyszerű az új élet megkezdése az országban.

 

Végeredmény

  

 

A Lottolandról

 

Lottoland jelenleg az online kaparós sorsjegyeken, és kenó játékon kívül több mint 25 nemzetközi lottójáték nyerőszámaira kínál fogadási lehetőséget ügyfeleinek. A cég hamarosan bővíteni fogja szolgáltatási körét, hiszen a gibraltári kormánytól megkapta az első olyan engedélyt, mely lottószelvények közvetítését is lehetővé teszi.

 

Az iroda jelenleg tulajdonképpen inkább fogadóirodaként üzemel, ahol fogadni lehet az egyes lottósorsolások nyerőszámaira. A társaság működését biztosítócégek fedezik, tehát ha a Lottoland ügyfele eltalálja az adott lottójáték kisorsolt nyerőszámait, tehát úgymond megnyeri a játék jackpotját, a Lottoland a biztosításból fedezi a nyeremény kifizetését. A játékos tehát nem a hivatalos lottójáték jackpotját kapja meg (mivel nem is számít lottónyertesnek az adott játékot üzemeltető lottótársaságnál, hiszen nincs szelvénye a sorsolásra), hanem az annak megfelelő összeget, melyet a Lottoland a biztosításokból fedez.

 

Az oldalon ettől függetlenül ugyanúgy lehet játszani a különböző nagy lottójátékokon, mint a többi online lottózóban, ráadásul a Lottoland számos extra funkcióval (dupla jackpot, számvédelem, stb) fűszerezi a játékélményt.