Hétfőn is sorsolják a Powerball lottót augusztustól

2021-07-09
A világ talán legnépszerűbb és legnagyobb főnyereményeket osztogató lottójátékán így már hetente háromszor is lehet majd nyerni.

 

A lottójátékot szervező cég bejelentése szerint 2021. augusztus 23-tól kezdődően vezetik be a Powerball hétfői sorsolását. A Multi-State Lottery Association (MUSL) szerint a gyakoribb sorsolás több játékost vonz majd, hiszen ezentúl már heti három alkalommal – hétfőn, szerdán és szombaton – is lehetőségük nyílik a több száz millió dolláros főnyeremény megkaparintására. A játék többi eleme – így a nyerési esély, a szelvény ára, a számhalmaz és a Power Play nyeremény-többszöröző funkció – változatlan marad.

 

A koronavírus járvány a világ legnagyobb lottónyereményeit kínáló amerikai Mega Millions és Powerball játékokat is rosszul érintette. A karantén időszakában egyre kevésbé fogytak a szelvények – ami talán annak is betudható, hogy az USA legtöbb államában még mindig nem vásárolhatnak online lottót a játékosok, a szelvényeket csak földi értékesítőhelyeken lehet beszerezni, amik persze, a kijárási korlátozások miatt sok helyen elérhetetlenné váltak.  A két játék szervezői erre úgy reagáltak, hogy módosították a kiinduló jackpot és a jackpot növekmény kiszámításának módszerét – most a korábbi fix összegek helyett mindkettő a szelvényeladás volumenétől és a kamatlábak mértékétől függ mindekét játéknál. 

 

 

A Powerball emellett a tengerentúli terjeszkedést is fontolgatja – jelenleg európai játékosok csak valamilyen nemzetközi online lottószelvény közvetítő szolgáltatónál tudják beszerezni amerikai lottószelvényeiket. A tervek szerint a Powerball a jövőben már azonban nem csak USA-ban, hanem Ausztráliában és több európai országban is elérhetővé válik a földi lottózókban is.

 

Egyébként a mostani hétvégén is a Powerball lottó kínálja a világ legnagyobb lottófőnyereményét, a szombati sorsoláson 127 millió dollár, azaz 38,5 MILLIÁRD forint lesz a tét!