Havat szeretne látni először a rekord lottónyeremény nyertese

2021-11-19
Egy tahiti nő nyerte meg az EuroMillions lottó rekordnagyságú jackpotját.

 

Egy olyan, Tahitin élő fiatal nő nyerte meg az EuroMillions lottó október 15-i, 220 millió eurós (azaz úgy 80 milliárd forintos) jackpotját, aki korábban még soha nem játszott ezen a játékon. 

 

A sorsolást követően viszonylag hamar kiderült, hogy az egyetlen telitalálatos szelvényt egy francia játékos adta fel, azt azonban csak később hozták nyilvánosságra, hogy a nyertes valójában nem a kontinensről, hanem Francia Polinéziából játszott. A francia lottótársaság így egy különleges alakulatot küldött a szigetre, hogy személyesen adja át a nyereményt a szerencsés hölgynek.

 

Isabelle Cesari, a francia lottótársaság és Thierry Gabarret a tahiti lottótársaság képviselője (fotó: FDJ)

 

A nyertes úgy döntött, hogy nem fedi fel a kilétét, de pár dolgot azért elárult magáról, és elmesélte azt is, hogy miért döntött úgy, hogy részt vesz ezen a történelmi sorsoláson, mikor azelőtt még sosem játszott. „A megfelelő pillanatra vártam, és aznap volt egy megérzésem.” – mesélte, hozzátéve, hogy sokszor látta, mikor a nagypapája lottózott. „Minden lehetséges, csak hinni kell benne. Mielőtt ellenőriztem a szelvényemet, éreztem, hogy borsózik a hátam.”

 

Elmesélte, hogy egyfolytában váltogatta a helyet, ahová a szelvényt rejtette, míg a nyereményét meg nem erősítették: a milliárdokat érő cetli így megfordult többek közt az ágya alatt és a ruhái között is. Most, hogy már megkapta a pénzt, nem szeretné, ha túlságosan magává ragadná a helyzet. „Nem fogok megváltozni. Továbbra is egyszerűen fogok élni, és mezítláb fogok járni.” – közölte. Ennyi pénzzel a bankszámláján természetesen nyugodtan néz a jövő elébe, kíváncsian várja, mi minden fog történni vele. „Be akarom utazni a világot, és életemben először szeretnék havat látni.” – nyilatkozta. Elárulta, hogy szeretne venni egy lakást minden kontinensen, de jótékonysági szervezeteket is támogatni fog, és a munkával sem hagy fel teljesen.

 

Az EuroMillions lottó főnyereménye jelenleg sem apró, a péntek esti sorsoláson 131 millió euró, azaz úgy 48 milliárd forint lesz a tét! 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán