Hatalmas meteort látott - rekord jackpotot nyert a kaszinóban

2018-02-07
Véletlen, hogy minden idők legnagyobb amerikai bad-beat póker jackpotját vitte el a férfi, aki a kaszinóba menet zöld meteor-robbanást látott?

 

A nyugati kultúrában a meteor észleléseket szerencsét hozó eseményként tartják számon, ilyenkor  valamit kívánni szoktak az emberek. Az USA történelmének legnagyobb bad-beat póker jackpotjának nyertese bizonyára nem fogja vitatni ezt a babonát, hiszen a detroiti Motor City kaszinóba menet egy szokatlan zöldes robbanást látott az égbolton. 

 

Bad-beat pókernek azt nevezik, mikor négy egyforma lap veszít négy másik egyformával szemben. A Motor City Casinóban a vesztes egy ilyen helyzetben valójában a végén nyertes, hiszen övé az úgynevezett „bad-beat” jackpot. Ez a jackpot  – melynek nyereményalapjába a kaszinóban lejátszott összes póker partiból plusz 1 dollár jut – nemrégiben rekordot jelentő, 1.068.590 dollárra hízott, mely a Motor City Casino szerint az amerikai kaszinók történelmének eddigi legnagyobb bad-beat jackpotja volt. 

 

Azon a bizonyos estén Kenny Tallent nyert egy leosztást – négy dámája volt a négy hármassal szemben - , aminek köszönhetően 20%-os részesedést kapott az 1,068 millió dolláros bad-bead póker jackpotból. Ez 213.700 dollárt, tehát közel 54 millió forintot jelentett. A többi játékos is hatalmas nyereményeket könyvelhetett el aznap, többek közt a vesztes lapokat tartó férfi, aki a jackpot 40%-át, tehát 427.400 dollárt nyert, valamint az az asztalnál ülő négy másik, akik a fennmaradó 40 százalékon osztozva fejenként 106.800 dollárt tehettek zsebre. 

 

 

“Az ilyen eset, egy a Motor City-hez hasonló jackpottal meglehetősen ritka. De azért remélem nem egy egyszeri alkalom, mert szeretném újra átélni, de azért ritka.” nyilatkozta Tallent. „Meteort látni is ritka, azt hiszem. Valójában olyan sokat pókerezni, mint én, és úgy meteort látni, az valószínűleg még ritkább.”

 

“Ennek a hatalmas bad-beat jackpotnak a híre sok játékost bevonzott. Emiatt nagyon sok pénz volt a teremben az utóbbi időben. Plusz, valószínűleg az állam legjobb pókeresei. Nagyon jól bánnak ott a játékosokkal.” – mondta Tallent. „De soha az életben nem gondoltam volna, hogy a részese lehetek. Még most sem hiszem el.”

 

Tallent így írta le a pillanatot, mikor ő és ellenfele rájött, hogy megnyerték a hatalmas bad-beat jackpotot: “Ránéztem (Scott-ra), és azt mondtam “Megvan?”. Visszanézett, és azt mondta “Megvan?”. Aztán mindketten kiterítettük a kártyáinkat, és eldobtuk az agyunkat. Elkezdtünk ugrabugrálni, és táncikálni. Az egész terem a mi asztalunkhoz gyűlt.” Közben egyfolytában arra gondolt, hogy lehet, hogy a meteor, amit útközben látott, valamiféle „előjele” volt az aznap esti szerencséjének.

 

 

Ugyan egy meteorészlelés viszonylag gyakori eseménynek számít, az olyan, aminek Tallent volt szemtanúja, sokkal ritkább. A NASA leírása szerint egy közel két méter széles meteor volt az, ami 32 kilométerrel a Föld fölött tört szét darabjaira. A hatalmas robbanást nem csak hogy egész Michiganben látni lehetett, de Wisconsinban, Ohióban, Illinois-ban valamint Kanadában is voltak szemtanúi, és Tallent szerint olyan nagy volt, hogy először azt gondolta, hogy egy bomba robbant fel.

 

Kenny Tallent a nyeremény egy részéből a nyugdíjalap hozzájárulását szeretné növelni. Úgy érzi, hogy a pénz, amit nyert, valahogy hordozza a meteor okozta szerencsét, ezért azt tervezi, hogy indul az idei World Series of Poker versenyen Las Vegas-ban. “Remélem, hogy nyáron ismét interjút csinálnak majd velem, miután megnyertem a World Series of Poker-t.” mondta a szerencsés nyertes.

 
Címkék: kaszinó,