Három éven belül másodszorra nyert többmilliárdos összeget egy férfi

2022-04-01
Egy New York-i férfi dacol a kegyetlen nyerési esélyekkel, és három év leforgása alatt már másodszorra sikerült bezsebelnie egy 10 millió dolláros kaparós sorsjegy nyereményt.

 

Juan Hernandez nyerte meg a New York Lottery Deluxe elnevezésű kaparós sorsjegy 10 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) főnyereményét – jelentette be a lottótársaság február közepén. A közlemény szerint ez Hernandez második nyereménye – az elsőnek 2019-ben örülhetett, akkor a Cash Spectacular sorsjegy 350 millió dolláros (116 milliárd forintos) főnyereményét csípte meg. 

 

Hernandez azt nyilatkozta, hogy még mindig nem költötte el a három évvel ezelőtti nyereményét sem, és mivel úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben kéri a mostanit, így 6,5 millió dollárt utalnak még át az egyébként is duzzadó bankszámlájára.

 

 

A New York-i lottótársaság honlapja szerint egyébként ennek a játéknak összesen négy 10 millió dolláros főnyereménye van, melyből hármat már megnyertek, egy pedig még gazdára vár.

 

Bármennyire ritkának és szinte lehetetlennek tűnik kétszer is nyerni valamilyen lottójátékon, nem olyan szokatlan esemény, mint hinnénk. Tavaly októberben például egy marylandi férfi másodszor nyert 2 millió dollárt. Augusztusban pedig egy dél-karolinai férfi nyert egy 3 millió dollárt, mindössze 11 nappal az után, hogy 40.000 dollárt nyert. 

 

Címkék: lottónyertes, sorsjegy,