Halloweeni trükknek gondolta a tízmilliárdos lottófőnyereményt

2023-11-10
Egy nyugdíjas kanadai házaspár igazán különleges Halloweent élhetett át idén

 

A Montreal melletti Eastern Townshipsben élő házaspár, Jean Laroque és Catherine Ennis 55 millió dollárt (úgy 14 milliárd forintot) nyert az október 31-i Lotto Max sorsoláson. Mivel Laroque gyakran szokott viccelődni, Ennis nem vette komolyan, amikor közölte vele, hogy nyertek a lottón - nem volt biztos benne, hogy ez most egy halloweeni trükk vagy egy igazi halloweeni cukorka.  

"Éppen sütöttem, Jean pedig ellenőrizte a szelvényeit, amire nem igazán szoktam odafigyelni. Mikor odajött, és azt mondta 'Ezt meg kell nézned, nyertem!', én azt válaszoltam 'Óh, persze, Jean, de most hagyjál, épp sütök!'" - mesélte Ennis. De aztán észrevette, hogy a férfi kezd elsápadni, ezért félretette a sütitésztát. "Remegett, elsápadt és izzadt." - mesélte Ennis.

Nem tudták elhinni, mi történt. "Négyszer ellenőriztük a szelvényeket." - mondta, hozzátéve, hogy még le is fotózták, hogy elküldjék a barátaiknak, hogy kétszer és háromszor is ellenőrizhessék.

Laroque az elmúlt 50 évben rendszeresen lottózott, és most is egy korábbi sorsoláson nyert nyereményét használta fel a vagyonokat hozó szelvény megvásárlására. A nyeremény átvételekor bevallotta a lottótársaság munkatársainak, hogy a szelvényt a pizsamája zsebébe tette, és nyugtalanul aludt, mert éjszaka többször is felébredt, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a szelvény még mindig a ott van-e.

A nyugdíjas házaspár a kiesett alvástól eltekintve nem gondolja, hogy az életük sokat fog változni. "Nincsenek nagyszabású projektjeink" - mondta Laroque. "Egyszerű életet élünk, szeretünk a szabadban lenni, biciklizni." 

Laroque azt is elmondta, hogy ő és Ennis általában hosszan és alaposan átgondolják, mielőtt nagy vásárlásokba kezdenek. „Legtöbbször végül nem veszünk semmit, mert rájövünk, hogy nincs is rá szükségünk.” - magyarázta. Bár egy új autó vagy egy utazás talán a belefér most, Ennis szerint ez nem tartozik a prioritásaik közé.

Ahelyett, hogy saját maguknak vásárolnának különböző dolgokat, inkább szeretteiknek szeretnének segíteni, és jótékonysági adományokkal adakozni a közösségüknek. A házaspárnak már van egy listája arról, hogy hova szeretnének adományozni, és kinek szeretnének segíteni, de ezeket az információkat nem osztották meg a sajtóval. "Amikor az ember megveszi a szelvényét, néha azt gondolja: "Hát, ha nyerünk ezt, meg azt fogjuk csinálni, így az évek során lassan kialakult egy lista. És rengetegen vannak rajta." – vallotta be Ennis.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán