Granada - Girona: Tökéletes hétfő esti szórakozás

2023-09-18
Hétfő estére maradt a Granada-Girona találkozó, ez lesz az ötödik kör zárómeccse. A szezon rajtja ellentétes volt, szóval a tabellán jóval nagyobb a különbség a két csapat között, mint a valóságban.

Granada - Girona

LaLiga - 5. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt 

Unibet odds: 1,67

Kezdés: 2023.09.18. 21:00

 

A Granada feljutóként vágott neki a szezonnak, és mint kvázi újonc, elsődleges cél a bennmaradás volt. Ez a cél van kitűzve, de a rajt döcögősre sikeredett. Az újak közül az Alavés áll egyedlőre bennmaradó helyes, a Las Palmas és a Granada egyelőre menne vissza a Segundába.

Négy kör zajlott le, de az látszik, hogy a Granada védekezése ide az első osztályhoz egyelőre kevés. A négy kör alatt kapott 12 gól az rengeteg, átlagban négy benyelt gól meccsenként, azzal aligha lehet bennragadni. De még hárommal sem... A hét lőtt gól az teljesen rendben van, de a csapat védekezése, azt katasztrófa. 

De nézzük objektíven. A Granada háromszor játszott nála erősebb csapat ellen, olyan klubokkal, melyek vélhetően a top10-ben zárnak. Atleti, Sociedad és Rayo. Ellenük ki is kapott. Viszont egyszer játszott csak olyan csapattal, amely valószínűleg alsóházi lesz, viszont a Mallorcát meg is verte. Ha ezeket az alsóházi, a tabella 2. felébe tartozó csapatokat meg tudja majd verni, akkor gond nem lesz. Márpedig ez a Girona elleni meccs ilyen, hiába áll a Girona jelenleg BL-indulást érő pozícióban

A Girona erős. A Girona formában van! Már a felkészülés is jól sikerült, komolyabb csapatok, mint a Lazio vagy a Napoli ellen is veretlen maradt, és a forma kitartott az éles meccseken is. Rögtön az első körben iksz a Sociedad ellen, majd legyőzte a Getafét, a Sevillát és a Las Palmas-t. A legyőzött csapatok stílusa merőben eltér, a Geta durva, fizikális csapat, a Las Palmas pont ellentéte, a Sevilla pedig papíron a legerősebb ellenfél volt, viszont pocsék formában kezdett ismét.

Stuaniék tehát a lehetséges 12 pontból 10-et begyűjtöttek. Folytatnák a remek szériát, és minden esély megvan rá. A Granada nyílván nyerni akar, amelyhez kell a kockázatvállalás. A gólszerzéssel nincs gondjuk Uzuniéknak. Egyébként pedig érdekesség, hogy Blind nem a stabilitás szobra a vendég védelemben, de valahogy a hibáit mindig megúszták. Az viszont látszik, hogy rajta még mennek majd el meccsek, más kérdés, hogy a rutinja rendre kisegíti.

Savinhóék tele lehetnek önbizalommal, ha este is nyernek, a dobogóra ugorhatnak. Igen szép látvány lenne, gondolhatják.

A mi tippünk, hogy itt este egyik csapat sem marad adósa a másiknak. A hazaiak előre menekülnének, és a gólszerzéssel eddig sem volt gondjuk. A vendégek pedig addig ütnék a vasat, amíg meleg, hisz egy jó ősszel akár a bennmaradást is be lehet biztosítani. 

Címkék: sportfogadás, tipp,