Getafe - Elche: Horror, thriller vagy művészfilm?

2021-09-13
A közönséget általában a sok-gólos meccsek vonzzák, viszont a csapatok gyakran vannak vele úgy, hogy az 1-0-ás sikerért is három pont jár. Jelen esetben a Geta és az Elche is előre aláírná azt a bizonyos egy-gólos sikert.

Getafe - Elche

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,42

Kezdés: 2021.09.13. 20:00

 

A LaLiga 4. fordulójának záró napján két meccset rendeznek. Az első a számunkra érdekesebb, mivel a nulla-pontos Getafe a szintén nyeretlen Elchét fogadja. Az Elche annyival áll jobban, hogy a veresége mellett két ikszet már összehozott, méghozzá acélos csapatok ellen. A Getafe sorsolása sem volt ideális, bár a Valencia ellen emberelőnyben azért illett volna pontot/pontokat szerezni, hisz ott Giullamón már a 4. percben piros lapot kapott.

A Getafét Michel irányítja, Bordalás már a Valenciát edzi, de emlékezhetünk az előző idényre, már ott is rezgett a léc a Getánál, közel voltak a kieső zónához. Most megint rossz a rajt, de ha úgy nézzük, a Sevilla és a Barcelona minimum a dobogóért küzd majd, vagy sokkal inkább a bajnoki címért, és ezen csapatoktól is csak egy-egy góllal kapott ki a madridi együttes.

Igen ám, de az Elche is csak 1-0-ra kapott ki a Wandában az Atletico ellen, és otthon ikszelt a Bilbao valamint a Sevilla ellen. Ez nem rossz az Elchétől, hiába csak két pontocska, ezeket erősebb csapatok ellen lopta el.

Ami biztos, hogy ezt a találkozót ilyen vagy olyan módon mindkét együttes meg szeretné nyerni. A bajnokság korai szakaszában egy siker nagyon jól fizet, a Getafe a 13. helyre, az Elche a 9. helyre ugrana fel. Ráadásul a győzelem egy lökést adna a továbbiakra.

Kérdés csak az, melyik csapat mennyit mer kockáztatni. Mert van egy sanda gyanúnk, hogy nem sokat. A Getafe előző 15 hazai meccséből kettő olyat tudunk kivenni, ahol 2,5 fölé ment a gólok száma. A maradék 13 meccsen 2,5 alatt maradt a találatok száma. Az említett 15 találkozóból 11 volt olyan, ahol csak az egyik csapat szerzett gólt.

Az Elche sem az a sokat kockáztatós együttes, főleg nem idegenben. Escribá mester három belső védőt játszat (Verdú, Bigas és Roco), de a széleken Josan és Mojica is biztosít. bárhogy nézzük, ez öt védős rendszer, és a Fidel-Guti-Marcone trió is inkább védekező felfogásban játszik. Boyé és Benedetto pedig majd kontrázgat, ha tud.

A Getafe egyébként az első három bajnokin összesen 4;7 és 9 lövést engedett az ellenfeleknek. A Valencia elleni 4 nagyon bíztató szám, de ott a Denevéresek emberhátrányban voltak. Viszont a Barcelona és a Sevilla ellen is csak 7 és 9 lövést engedtek ezeknek a top csapatoknak, megint csak olyan szám, ami önmagában remek. A csapat védekezése jó, viszont elöl több kell. Sandróék hazai pályán biztosan nagy erőbedobással játszanak majd, volt idő felkészülni, de volt ideje az Elchének is. Komoly taktikai csatának nézünk elébe, ismerve ezt a két csapatot, borítékolni lehet a kevés gólt.

Érdekes lehet még a meccs lapok szempontjából, hisz egyik fél sem a finomságairól híres. Előző két találkozójuk a 2020/21-es idényben 7 és 10 büntetőpontot hozott. Röpködtek a lapok, Melero ráadásul átlagban minden 3. Getának vezetett meccsén kiállít valakit a madridiaktól. Ez a találkozó is könnyen alakulhat úgy, hogy lapesőt látunk. Tippünk tehát nem meglepő, kevés gólt, és sok lapot várunk. Ha fordítva lenne, az tényleg meglepne mindenkit.

Címkék: sportfogadás, tipp,