Gdynia - Sopron: Még 'csak' az eredmény számít

2021-10-13
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének 2. etapja jön, a Sopron ismét idegenben játszik, ezúttal a lengyel Gdynia vendége lesz.

Bl Gdynia - UE Sopron

Kosárlabda, Női Euroliga csoportkör, 2. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Pontok száma 136 alatt

Unibet odds: 1.83

Kezdés: 2021.10.13. 18:00

 

A Sopron erősen foghíjas kerettel vágott neki a spanyol túrájának előz héten, viszont nem kis meglepetésre nyerni tudott. Határék 68-63 arányban verték az Uni Girona csapatát. Hetes rotációval, szűk kerettel játszott a Sopron (is), viszont annál nagyobb szívvel. Végül is 5 pont lett a két csapat között, de teljesen mindegy, a lényeg a győzelem. Gironában értékes pontokat gyűjtött a magyar együttes, és erre készül szerdán is.

A Gdynia az orosz Kursk otthonában kapott ki 86-76-ra. Ahhoz képest, hogy nem volt favorit, ahhoz képest, hogy a lengyel keret elég szépen átalakult, nem volt esélytelen a Kurszk ellen. A 3. negyedben ment el a meccs a lengyeleknél, amikor is csak 12 pontig jutottak, de kaptak rá 21-et.

A Sopronnál a rotáció még mindig szűk, meghatározó az, hogy Gaye és Határ mennyi időt tud a pályán tölteni. Félő, hogy erre megy rá a Gdynia is, a lengyel csapat a Kursk otthonában is rengeteg foultot harcolt ki. Az Arka 32 büntetőt dobhatott, az egy elég masszív szám.

A két együttes legutóbb 2020 januárjában találkozott, amikor is 77-67 arányban nyert a Sopron. Született 144 pont, viszont nem megbántva a jelenlegi keret tagjait, akkor a lengyel és a magyar csapat is erősebb, bővebb rotációval dolgozott. A Gdyniában pl. Balintova és Allen is ott volt, főleg utóbbi játékos nemcsak Európa, de a világ kosárlabdájában is elismert játékos. A Sopronnál akkor volt January, Brooks, Crvendakic, Dupree... szóval ezt a 144 pontot így nézzük.

A mostani Gdynia sem annyira acélos, és egyelőre még a Sopron sem. A lengyel keret szépen átalakult, és azért ez még nagyon a szezon eleje, még akkor is, ha már több felkészülési-, és tétmeccs is a csapatok mögött van.

Ami tippünk, hogy gyorsítani a játékot egyik csapat sem fogja, de a Sopron biztosan nem. A hazaiak utazhatnak arra, hogy sok foultot harcoljanak ki, de a Sopron pedig erre készül, szóval Határéknak nagyon észnél kell lenni, hogy a védekezés határozott legyen, de felesleges foultok nem férnek bele. A magyar együttes játéka sokkal komplettebb, amikor a két magas embere játszik, amikor Gaye vagy Határ pihen, azt megérzi a Sopron.

Kevés pontra számítunk, az említett januári meccsen felsorolt nemzetközi szinten jegyzett klasszisok részvételével 144 pont született, most talán a 130 is veszélyben lesz. A jó és szép játék valószínűleg egyelőre mindkét oldalon mellékes, csak az eredmény számít. Aki látványos meccsre számít, valószínűleg csalódni fog.

Címkék: sportfogadás, tipp,