Fotókiállítás lottómilliomosokról

2020-07-01
A brit lottónyertesek nem félnek nyilvánosan vállalni, hogy mihez kezdtek az ölükbe hullott vagyonnal: nyilvános vécé és kutyának vett birtok is szerepel a vásárlási listán.

 

A brit National Lottery 25. évfordulója alkalmából fotókiállítást rendezett arról, hogy mire költötték a szerencsés nyertesek a lottónyereményüket. A Mirror is bemutatta a résztvevőket.

A bemutatón szereplők között ott volt például Dennis és Shirley Banfield – akik új nyilvános vécéket telepítettek pénzükből a városukban lévő közösségi központba. „Még most is abban a házban élünk, amibe 58 évvel ezelőtt beköltözünk, és a Winterbourne Community Centre mindig is az életünk központja volt.” – nyilatkozta a 88 éves Mr Banfield és 84 éves felesége – akik 2018 februárjában 18.139.352 fontot, tehát közel 7 milliárd forintot nyertek a Lotto elnevezésű játékon.

“Ünnepeltünk már ott esküvőket, évfordulókat, a gyerekek szülinapját, a lányunk is énekelt már azon a színpadon. Mikor olvastuk, hogy új vécékre lenne szükség, felajánlattunk 20.000 fontot (7,5 millió forintot) a célra – és mi vágtuk át a szalagot a hivatalos átadási ceremónián! A központban ebédeltünk múltkor, és egy férfi felállt, hogy kimenjen a slóra. Azt mondta ‘Megyek, és kipróbálom a Banfiled-ék helyét,’, és ez nagyon jól esett!’” – mesélte a házaspár, akik új ablakokra is adtak pénzt a nyereményükből.

 

A 37 éves Faye Davies és férje, a 43 éves Richard Breconből, Wales-ből, 1 millió fontot (nagyjából 380 millió forintot) nyert az EuroMillions lottón 2018 júniusában. 20 ezer fontból (7,6 millió forintból) a kutyájuknak, Lucy-nek vettek egy mezőt.

“Lucy-t az úton szaladgálva találtuk, kiéhezve, megrémülve. A hegyekben hagyták magára egy héttel korábban, és mi hazavittük a hétvégére. Egy nap múlva már neve volt, és tudtuk, hogy nem fogjuk tudni leadni a menhelyre. De borzasztóan félt az emberektől, más kutyáktól és a víztől, úgyhogy a séta kész rémálom volt számára.”

 

PÉNTEKEN 130 MILLIÓ EURÓS JACKPOT AZ EUROMILLIONS SZUPERSORSOLÁSON

 

“Aztán, pár héttel azután, hogy nyertünk a lottón, az út végén eladósorba került egy kétezer négyzetméteres terület. Megvettük Lucy-nak, és ez lett az ő biztonságos kis sétahelye. Annyira boldogan és felszabadultan tud ott szaladgálni – és ez a girhes, ijedt kutya azóta megtanult játszani is. Azóta van egy labrador kölykünk is, Khaleesi, úgyhogy minden nap együtt szaladgálhatnak Lucy mezőjén.”

 

A hadsereg nyugalmazott parancsnoka, a 68 éves Ken Wedgeworth Midlands-ből a skóciai Loch Ryan partjára költözött menyasszonyával, az 52 éves Jannette-tel, miután 2016 novemberében 1 millió fontot (nagyságrendileg 400 millió forintot) nyertek az EuroMillions lottón.

“Miután nyertünk, elkezdtünk házat vadászni Írországban, és egyik nap éjszakára megálltunk Portpatrickban – már sötét volt, mire megérkeztünk a szállodába. Másnap reggel elhúztuk a függönyöket, és ámulatba estünk a látványtól. Továbbra is Írországban keresgéltünk, de egyikünk se tudta kiverni a fejéből ezt a csodálatos kis várost. Megálltunk egy zacskó chipsért, és Jannette azt kérdezte, ’Tetszik Skócia?’ Abban a pillanatban tudtuk. Mindketten leírtuk a válaszunkat egy papír cetlire, és aztán összehasonlítottuk. Mindketten azt írtuk, hogy „Igen”.

“Visszautaztunk Skóciába, és megnéztünk egy fa bungalót. Annyira tökéletes volt, hogy Jannette meg sem tudott szólalni. Hat héttel később a miénk volt. A kis papír cetlik, az „Igen’-nel azóta is ott vannak bekeretezve az otthonunkban, hogy emlékeztessen bennünket arra az egyéjszakás megállóra, ami megváltoztatta az életünket.”

 

 

Egy 59 éves séf, Bill Mullarkey és 58 éves felesége, Cath újraélesztették álmukat, és egy 300 ezer fontos házat építettek St Lucia-ban, miután 1 millió fontot (úgy 400 millió forintot) nyertek az EuroMillions lottón 2017 júliusában. „Cath és én St Luciában találkoztunk, mikor az ottani hotelben dolgoztam séfként.” – mesélte Mr Mullarkey.

“12 évvel ezelőtt vettünk ott egy telket, és azt terveztük, hogy egy nap majd azon építjük majd fel a házunkat. Azonban 2017 júliusában ráébredtünk, hogy nincs elég pénzünk ahhoz, hogy azon a telken építkezzünk, és valószínűleg soha nem is lesz. Szívfájdító volt, de elhatároztuk, hogy eladjuk. Elég depressziósan mentünk vissza az Egyesült Királyságba – csak azért, hogy ott aztán nyerjünk a lottón.”

“Vettünk 20.000 fontért egy hajót is, melynek “Freedom” a neve, ami nagyszerűen összefoglalja azt, hogy mit is jelentett ez a nyeremény – most megvan az a szabadságunk, hogy azt tehetjük, amihez csak kedvünk van.” – nyilatkozta Mullarkey.

 

 

A 46 éves Neil Trotter 107.932.603  fontot (42 milliárd forintot) nyert az EuroMillions lottón 2014-ben. „Mindig is szerettem az autóversenyzést, de abbahagytam, és eladtam az autómat, mielőtt nyertem a lottón. Ez volt az igazi szerelem számomra 14 éves korom óta, de egyszerűen nem engedhettem meg magamnak. Évekkel később visszamentem oda, ahol annó versenyeztem, és egy ember ott azt mondta „A sok ezer ember közül, akinek nem sikerült, mindig azt gondoltam, hogy neked sikerülhet.”

“Ez fájt – de a lottónyeremény segített ezt enyhíteni. Lehetővé tette, hogy ismét versenyezzek. Egy 60 ezer fontot érő Minivel versenyzek, és nem eseménytelen az életem. Pár hete 80 mérfölddel csapattam egy autóval, és 30 ezer fontnyi kár keletkezett benne. De jól érzem magam, annak ellenére, hogy az egyik legidősebb vagyok a bajnokságban, és olyan barátokkal vagyok egy csapatban, akiket évek óta ismerek. Visszatért az izgalom.”

 

 

Az 58 éves David Stickley Buckinghamshire-ben él feleségével, Donnával. 21 millió angol fontot, tehát úgy 8 milliárd forintot nyert a Lotto 2018. május 12-i sorsolásán. „Majdnem pontosan egy évvel a nyeremény után szívinfarktusom volt. Fordult a szerencse. De míg a kórházban voltam, beszéltem két közeli barátommal, akik egy modell kiállításon voltak, és megosztottak egy videót egy új repülőgép modellről, ami szerintünk „kellett nekem”. Abban a pillanatban rájöttem, hogy az élet túl rövid, úgyhogy megkértem őket, hogy azonnal rendeljék meg nekem. Naponta úgy négy órát töltök a legújabb repülőgép modellemmel a műhelyemben. Inkább ezt csinálom, minthogy a tévé előtt üljek. Apám modell rajongó volt, és nyolcévesen reptettem vele az első modell repülőmet, és azóta ez a hobbim. Ugyanahhoz a modellező klubhoz tartozom már több mint 40 éve – én vagyok a legrégebbi tagjuk. Körülbelül 20 repülőm és 11 helikopterem van, amik mind repképesek, és két nagy modellt vettem a lottónyereményt követően.”

 

 

A Truro-ból származó, 72 éves Peter Congdon 13,5 millió fontot 5,5 milliárd forintot nyert 2015. május 27-én. 1,2 millió fontot és egy vadonatúj Range Rover-t adományozott egy hydro medence finanszírozásához a helyi sclerosis multiplex központnak, halott felesége, Rosemary emlékére, aki több mint 30 évig küzdött ezzel a betegséggel. „Én 21, Rosemary pedig 18 éves volt, mikor összeházasodtunk, és decemberben ünnepelnénk az 50. évfordulónkat. „A húszas évei végén diagnosztizálták SM-mel, bár évről évre rosszabbodott az  állapota, az akarata inspirált. Egész nap dolgoztam, majd esténként Rosemary gondozója voltam, és bár kimerítő volt, közelebb hozott minket, mint valaha. „Rosemary gyűjtött a Merlin Központnak - az SM-ben szenvedő emberek számára -, de nem élt elég sokáig, hogy láthassa, amint elkészül. 2008. áprilisában, 56 éves korában halt meg. Az első dolog, amire gondoltam, amikor megnyertem a lottót: "Segítek a hydro medencével".

„A medencét, mely SM-ben, Parkinson-kórban és a stroke-ban szenvedő embereknek segít, nyáron nyitották meg, és Primrose-nak hívják, Rosemary kedvenc virágának, a kankalinnak a neve után. A kertben kankalinokat ültettek - a feleségem imádta volna.”

 

Az 51 éves Michelle Edwards 1,9 millió fontot (740 millió forintot) nyert a Lotto játékon 2008 augusztusában. Exeterben él férjével, Eddel, és öt kutyájukkal. „Gyerekkoromban az év legfontosabb eseménye az volt, hogy anyámmal Dorset-ből elautóztunk, és megnéztük a Crufts kutyakiállítást a londoni Earls Court-ban. Emlékszem, hogy hajnal 4 órakor szálltunk fel a buszra, és szó szerint rosszul voltam az izgalomtól. Amikor megérkeztünk … a kutyák látványa, a nyüzsgés, a hang és az illatok… felejthetetlen volt. Imádtam - és tíz éves koromtól kezdve, ahogy a ring mellett álltam, mindig az volt az álmom, hogy egy nap ott lehessek a saját kutyámmal.

„Ez a gyermekkori álmodozás végül valósággá vált ebben az évben, amikor Maggie-vel, a gyönyörű bernáthegyimmel, beléptünk a ringbe. Totál idegroncs voltam, de Maggie mindent beleadott, és amikor a bíró rám mutatott a második díjnál, szó szerint sokkot kaptam. Hogy őszinte legyek, még mindig kába vagyok. És mindezt a lottónyereménynek köszönhetem.

„Ez lehetővé tette számomra, hogy imádott bernáthegyijeink tulajdonosa lehessek, és Daisy-től két almot is vállalhassak. Maggie 18 hónappal ezelőtt született, Daisy második almában, és azonnal láttam, hogy ő valóban különleges. Nagyon egyenletesek a foltjai, és csodálatos nyugodt temperamentuma van. Egy álom vált valóra azzal, hogy ezeknek a gyönyörű kutyáknak a tenyésztője lehetek, majd, hogy Maggie-t kiállíthattuk a Crufts-on. Szabadidőben segítőkutyákat képzek. A lottó szabadságot adott számunkra, hogy álmainkat valóra válthassuk”.

 

Lesz annak a szerencsésnek is mit elosztogatnia, aki pénteken megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb gazdára váró lottónyereményét, az EuroMillions Szupersorsolás 130 millió eurós, azaz 45,5 milliárd forintos főnyereményét. Ez az összeg ötször nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és egy háromszázezres nettó fizetéssel úgy 12,5 ezer évbe tellene megkeresni. A theLotter online lottózó egy akció keretében most 20% kedvezményt ad a szelvényekre az új játékosoknak.