Évente 20 milliárd forint értékben fogadott, de többé nem fog Ausztráliában

2020-02-21
Az új adójogszabályok miatt kivonul az ausztrál piacról az a nagytétes sportfogadó, aki eddig úgy évi 100 millió dollár értékben tett meg fogadásokat – írja a Daily Mail.

 

Nem fogad többé Ausztráliában az a sportfogadó zseni, aki a becslések szerint évente úgy 100 millió dollár, tehát 20 milliárd forint értékben tett meg téteket különböző ausztrál versenyekre – ennek okaként a fogadóirodákra kivetett magasabb adókat nevezte meg.

 

Az irodák által a játékosokra csökkentet nyereményszorzók formájában átterhelt adók miatt a „Dr. Nick”-ként emlegetett játékos – aki a becslések szerint a teljes ausztrál lóversenyfogadási volumen úgy hat százalékáért volt felelős - az év végén bejelentette, hogy kivonul a piacról.

 

A névtelenséget kérő férfi – aki a hírek szerint jelenleg a Channel-szigeteken él, de állítólag eredetileg Adelaide-ből származik – ausztrál médiaértesülések szerint most a kevésbé adóztatott brit fogadási piacra teszi át fókuszát.

 

Az ausztrál fogadóirodákra kivetett új adó miatt sok panasz érkezett az iparági szereplőktől, mind az irodák, mind az ügyfelek részéről.

 

Az ausztrál szakértők szerint igen  nagy hatása lesz a szektor forgalmára a Dr. Nick és más sportfogadók távozása, mely csökkentett versenydíjakat és ezzel összefüggésben kevesebb edzőt és lóverseny tulajdonost fog eredményezni.

 

Dr Nickről ismert volt, hogy hetente 2 millió dollár értékben fogadott, és a híres ausztrál sportfogadóval, Zeljko Ranogajec-cel rivalizált az Ausztrália legnagyobb fogadója címért. Ők ketten dollár milliárdokat forgattak meg az ausztrál lóversenyfogadási szektorban. Dr Nick megbízható ügynökökből álló csapatot alkalmazott, hogy a versenyek előtti néhány percben óriási fogadásokat tegyenek meg a nevében.

 

Egy-egy ilyen óriási összegű fogadás persze drasztikusan befolyásolta az egyes lovak oddsszait a verseny előtti pár percben. A szindikátus virágzott, miután körülbelül 20 évvel ezelőtt kifejlesztett egy nagyon sikeres minősítési rendszert. Az összes fogadását ügynökökön keresztül tette meg, és így nagyon kevesen tudják Dr. Nick valódi személyazonosságát.

 
Címkék: sportfogadás,