Erre költik a lottómilliárdosok a pénzüket

2021-10-01
Egy ausztrál felmérés arra kereste a választ, hogy mire költik a lottónyertesek a vagyonukat.

 

Ausztráliában 2020 folyamán 484 szerencsés nyertes összesen 1,24 milliárd dollárnyi – tehát úgy 277 milliárd forintnyi - nyereménynek örülhetett lottószelvényeinek köszönhetően. Most egy felmérésnek köszönhetően az is kiderült, hogy mire költötték sorsfordító nyereményeiket.

 

A legtöbb nyertes (59 százalékuk) úgy döntött, hogy nyereményét befekteti, 57 százalékuk pedig a pénzből a jelzáloghitelét törlesztette vagy új házat vásárolt. 

A szerencsés játékosok 52 százaléka osztotta meg a nyereményt vagy annak egy részét a családjával és barátaival.

Több mint negyedük (27 százalék) valamilyen jótékonysági célra is adományozott a pénzből.

Mivel a határok le voltak zárva a koronavírus járvány miatt, a nyertesek többsége (57%) otthon ünnepelte a nyereményét és nem ment el nyaralni.

 

A felmérés arra is fényt derített, hogy a jackpot-nyertesek elsöprő többsége elújságolta a nyeremény hírét élete párjának és a közvetlen családjának. 11 százalékuk döntött csak úgy, hogy lakatot tesz a szájára és senkinek sem árulja el, hogy lottómilliárdos lett.

 

Kis szerencsével a hétvégén is több új lottómilliárdos kezdhet el lamentálni azon, hogy mihez kezdjen újdonsült vagyonával, illetve, hogy kinek is szóljon róla. A magyar ötös- és hatoslottók által kínált 1 milliárd forint körüli nyeremények szinte eltörpülnek a nagy nemzetközi lottók által jelenleg kínált gigantikus lottómilliárdok mellett. Pénteken az összeurópai EuroMillions lottó Szupersorsolásának tovább halmozódott,  163 millió eurós (58,7 milliárd forintos) főnyereménye, szombaton pedig az amerikai Powerball 620 millió dolláros (192 milliárd forintos) jackpotja forog majd kockán.