Élő adásban mondott fel a riporter, mert azt hitte, lottómilliomos lett

2019-12-30
Egy spanyol tévériporter a karácsonyi lottó sorsolása alatt, élő adásban kezdett el örömködni, hogy másnap már nem fog dolgozni menni - aztán rájött, hogy nem a jackpotot, hanem csak egy kisebb összeget nyert meg.

 

A világhírű karácsonyi lottó sorsolását közvetítő egyik riporter, Natalia Escudero egyszer csak elkezdett kiabálni, hogy „Nem jövök holnap dolgozni”, mert a neve megjelent a spanyol lottó nyerteseinek listáján – mely 2,24 milliárd eurós (793 milliárd forintos) nyereményalapját tekintve a világ legnagyobb lottójának számít. 

 

 

A riporternő ünneplése azonban korai volt, mert kisvártatva kiderült, hogy valójában csak 5.000 eurót tehát úgy másfél millió forintot nyert, nem pedig a 4 millió eurós fődíjat. „Nem, nem nyertem meg a főnyereményt, de azért szép összeget nyertem. Itt, a nyertesekkel ünnepelve elragadtattam magam és velük örültem. De holnap tényleg nem megyek be dolgozni, mert szabadságon leszek” – mentegetőzött a spanyol tudósító a közvetítés végén.

 

A nézők közül azonban sokan így is panaszt tettek a történtek miatt, mert úgy érzik, hogy a riporter becsapta őket, azzal vádolják, hogy álhíreket terjesztett. Escuredo később Twitteren kért elnézést a kirohanása miatt. „Az utóbbi pár hónap elég nehéz volt számomra különböző személyes okok miatt, és most mosolygott rám először a szerencse istenasszonya.” írta, majd hozzátette, hogy most valóban szabadságra megy.

 

A spanyol karácsonyi lottó fődíját egyébként 10-en nyerték meg, így fejenként 400 ezer eurót, mintegy 130 millió forintot kaptak.