Ellopta unokatestvérétől annak 1 millió dolláros sorsjegyét

2023-02-03
Egy texasi nő bűnösnek vallotta magát, és akár 4 év börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, amiért ellopta unokatestvére 1 millió dollár értékű nyertes sorsjegyét.

 

A 34 éves Iris Amador Argueta a januári tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, beismerte, hogy ellopott egy 1 millió dolláros kaparós sorsjegyet unokatestvérétől, és 2020 novemberében több mint 500.000 dollárnyi nyereményt tett el – derül ki a Nassau Megyei Kerületi Ügyészség sajtóközleményből.

Argueta unokatestvére még 2020 októberében vett egy 5 dollárba kerülő Hold ’Em Poker típusú kaparós sorsjegyet a New York állami lottótársaságtól, mellyel megnyerte az 1 millió dolláros főnyereményt. Unokatestvére arra kérte Arguetát, hogy váltsa ki helyette a nyereményt 50.000 dollár fejében, mert ő nem akarta vállalni a nyilvánosságot.

Argueta, aki akkoriban Virginiában élt, elautózott unokatestvére lakhelyéhez, átvette tőle a nyertes szelvényt, majd elpostázta azt a New York állami lottótársaságnak, hogy felvegye a nyereményt. Az egy összegben történő nyeremény-kifizetést kérte az életjáradék helyett, így összesen 537 ezer dollárt utaltak át a számlájára.

Argueta azt mondta unokatestvérének, hogy csak 20.000 dollárt nyert, és átadott neki egy borítékban 13.436 dollárt, mondván, hogy a többi levonták adókra, melyről még hamis iratokat is mutatott neki.

Az áldozat addig nem is sejtett semmit, míg véletlenül meg nem látta a lottótársaság sajtóközleményét, mely szerint unokatestvére átvette az 1 millió dolláros főnyereményt, és hogy több mint 500 ezer dollárt fizettek ki neki egy összegben.

Ekkor felhívta Arguetát, aki azt állította, hogy nincs több pénz, és „jogi következményei lesznek”, ha továbbra is zaklatja a dologgal. Nem hagyta annyiban a dolgot, feljelentést tett, és 2021 novemberében Texasban letartóztatták Arguetát. Májusban a bankszámláján lévő 317.857 dollárt visszaszolgáltattak unokatestvérének. A kerületi ügyészség szerint Arguetát „várhatóan 1-1/3 évtől 4 évig terjedő börtönbüntetésre ítélik” március 15-én.

Címkék: lottónyertes, sorsjegy,