Eljárást indítottak egy vértesszőlősi lottózó szerencsejátékozó dolgozója ellen

2022-04-26
A hűtlen kezelés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki munkahelyén, munkaköri kötelezettségét megszegve szerencsejátékot játszott, ezzel több százezres kárt okozott.

 

A vádirat szerint az elkövető egy vértesszőlősi üzletben értékesítőként dolgozott. A férfi feladatai közé tartozott a vásárlók kiszolgálása, a sorsjegyek érékesítése és a szerencsejáték folytatására szolgáló terminál helyes üzemeltetése, valamint az üzlethelyiség kasszájának kezelése, a bevételekkel és kiadásokkal történő elszámolás. A férfi saját értékesítőhelyén a munkaideje alatt nem folytathatott szerencsejátékot. 

 

Az elkövető munkaköri kötelezettségét megszegte, 2020. június 06. napján összesen 12 alkalommal, összesen 490.000 forint értékben játszott szerencsejátékot az online terminálon. A férfi a játékok ellenértékét nem fizette meg, azt nem tette be a kasszába. A feladott szelvények közül 1 darab nyertes szelvény volt, a nyeremény összege 142.500 forint, ezt a férfi nem vette ki a kasszából. 

 

A vállalkozó által üzemeltetett üzletben a szerencsejáték folytatásából származó bevétel a vállalkozóval szerződött gazdasági társaság tulajdona, a vállalkozó az értékesítés alapján jutalékra jogosult. Ennek alapján a férfi összesen 347.500 forint kárt okozott a sértettnek.

 

A kárt az elkövetőt foglalkoztató vállalkozó térítette meg a gazdasági társaságnak. Ebből az összegből a férfi 80.000 forintot a munkáltatójának megfizetett.

 

 Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és 267.000 forint vagyonelkobzást szabjon ki.

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Címkék: lottó, sportfogadás,