Elindult az első ügyességi játékot kínáló nyerőgép Atlantic City-ben

2016-11-30
Atlantic City arcade jellegű játékokkal próbálja becsábítani a kaszinókba az új évezred gyermekeit, akik leginkább csak a bárok és klubok miatt látogatnak a létesítményeikbe, és nem nagyon érdeklik őket a hagyományos nyerőgépek.

 

Az USA-ban New Jersey-ben a szerencsejátékok egyik mekkájában ,a Harrah’s kaszinóban mutatták be nemrégiben az első ügyességen alapuló szerencsejátékot, a „Danger Arena”-t, mely a videojátékok nyújtotta szórakozást és izgalmat kombinálja az e-sportokkal és a szerencsejátékkal. 

 

A Danger Arena egy úgynevezett „first person” akciójáték – hasonló az Xbox-os és Playstation-ös játékokhoz – ahol a játékosnak 45 másodperc áll rendelkezésére, hogy lelője a rosszfiúkat, és mellyel a játékosok 1-5000 dollárt nyerhetnek. 

 

„10 ezer pálya van a játékban.” magyarázta a GameCO elnök-vezérigazgatója, Blaine Graboyes. „Szabadalmunk van arra a matematikai modellre, mely a játékot ellenőrzi, és mely nagyban hasonlít a blackjackre – még a világ legjobb blackjack vagy pókerjátékosa is kaphat olyan leosztást, melyben egyszerűen lehetetlen megnyerni a lehető legnagyobb nyereményt.”

 

Hangsúlyozta, hogy Atlantic City az első hely, ahol debütáltak ezek a videojátékok. A Harrah’s-on kívül a Ceasars Atlantic City és a Bally’s is hamarosan beüzemeli a GameCo játékait, melyeket a szerencsejáték hatóság októberben engedélyezett.

 

A Ceasars Entertainment regionális elnöke, Rick Mazer elmondta, hogy remélik, hogy ezek az arcade stílusú gépek bevonzzák a kaszinóba azt a fiatalabb nemzedéket, aki a videojátékokon nőtt fel. „Úgy tűnik, a nyerőgép-gyártók rájöttek, hogy túl kell lépniük a hagyományos játékokon, és valami izgalmasabb, több ügyességet igénylő játékot kell mutatniuk a fiatalabb közönség számára.” 

 

Címkék: nyerőgép,