Elhagyta 300 milliós lottószelvényét egy férfi, de aztán meglett

2021-03-31
“Ez a szelvény egy millió dollárt ér, és valaki pont rálépett.” – állapította meg Nick Slatten a nyertes lottószelvényéről, melyet egy időre elveszített.

 

Egy tennessee-i férfi nemrégiben több mint 1 millió dollárt nyert a helyi lottótársaság lottójátékán, de majdnem lemondhatott róla, mikor egy időre elveszítette a szelvényét. Nick Slatten március 10-én, egész napos munkáját követően, egy élelmiszerboltban vette meg a lottószelvényét az innivalójával együtt. 

 

A sorsolás aznap este volt, de Slatten egész addig nem tudta, hogy nyert, míg másnap az ügyei intézése közben meg nem nézte a nyerőszámokat. „Elővetem a telefonomat, és elindítottam a lottós alkalmazást. Egyből láttam, hogy két számom egyezik a kisorsoltakkal. Elővettem a szelvényemet, és láttam, hogy minden egyes szám stimmel.” Így tudta meg, hogy szelvénye több mint 1 millió dollárt, tehát úgy 300 millió forintot ér.

“Elképedtem. Nem tudtam elhinni.” írta Slatten az általa kiadott sajtóközleményben. „Nem tudom elmondani, milyen érzés volt.”

 

 

A férfi azonnal írt egy sms-t a menyasszonyának, Michelle-nek, majd elviharzott hozzá az étterembe, ahol dolgozik. Kiderült, hogy a nő nem olvasta az üzenetet, így semmiről sem tudott, értetlenül nézett a férfira. “Megmutattam neki a szelvényt, majd az appot a nyerőszámokkal.” – mesélte a férfi, aki azt is elárulta, hogy Michelle-nek még a könnyei is eleredtek boldogságában. Ezután elment különféle ügyeket intézni, többek közt elvitte a testvérét egy autóalkatrész boltba. 

 

Körülbelül egy óra múlva vette észre, hogy elvesztette a szelvényt. 

 

Slatten végigjárta az útvonalat, amerre járt, és hihetetlen szerencséjére az autóalkatrész bolt parkolójában megtalálta a vagyont érő szelvényt a földön, egy másik autó vezető oldali ajtajának közelében. „Ez egy millió dolláros szelvény, és valaki pont rálépett.” – mondta. 

 

Slatten szelvénye egyike volt annak az ötnek, mellyen 1 millió dollárt vagy annál többet nyertek március hónapban a tennessee-i lottótársaságnál. A férfi úgy nyilatkozott, hogy továbbra is dolgozni fog, és azt tervezik, hogy a pénzből egy új házat és egy új autót vesznek, a maradékot pedig befektetik. 

 

A húsvéti hétvége világszerte igazi csemegékkel várja a lottójátékosokat – a legnagyobb nemzetközi lottójátékok hatalmasra halmozódott jackpotokat kínálnak. A világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét aktuálisan az összeurópai EuroMillions lottó kínálja: a pénteki sorsoláson 144 millió euró, azaz 52,4 milliárd forint jár a telitalálatosért. A szintén pénteken sorsolt, amerikai Mega Millions főnyereménye sem sokkal marad el ettől: 168 millió dollár, azaz 52 milliárd forint. A dobogó harmadik helye az olasz SuperEnalotto játéké: itt csütörtökön 129,9 millió euró, tehát 47 milliárd forint lesz a tét.

 

Ezek a lottók kínálják jelenleg a legnagyobb főnyereményt:

EuroMillions - 144 millió EUR (52,4 milliárd Ft)

Mega Millions - 168 millió USD (52 milliárd Ft)

SuperEnalotto - 129,9 millió EUR (47 milliárd Ft)