Életfogytot kapott a lottómilliomos

2022-06-10
Barátnője meggyilkolása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy észak-karolinai férfit, aki korábban 10 millió dollárt nyert sorsjegyen.

 

2017 augusztusában az 54 éves Michael Todd Hill - a Brunswick megyei Leland atomerőmű munkatársa - 10 millió dollárt nyert az Ultimate Millions elnevezésű kaparós sorsjegyen, melyet egy benzinkúton vásárolt.

 

A nyeremény átvételekor, mikor egy óriási szimbolikus csekkel pózolt a fotósok előtt feleségével, „sorsfordítónak” nevezte a pillanatot. 2020 júliusában újabb sorsfordító esemény következett a férfi életében: egy hotelben álmában tarkón lőtte barátnőjét, a 23 éves Keonna Grahamot.

 

Az ügyészek szerint Hill féltékeny volt, mert a nála 31 évvel fiatalabb Graham más férfiakkal váltott üzeneteket. A bírósági dokumentumok szerint a gyilkosság időpontjában a pár körülbelül 18 hónapja volt kapcsolatban.

 

(Foto: Daily Mail)

 

Graham holttestét egy szobalány fedezte fel július 20-án 12 óra 30 perc körül. Ez körülbelül ugyanabban az időben történt, amikor anyja bejelentette, hogy eltűnt, miután nem jelent meg a Pender Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol javítótisztként dolgozott.

 

A boncolási jegyzőkönyv szerint Graham egy pénzérmét szorongatott a bal kezében, és a nyomozók a közelben találtak egy cipzáras zacskót, amely valami fehér port tartalmazott. Az ügyészek szerint a szállodai biztonsági kamera felvételei azt mutatták, hogy Hill volt az egyetlen személy, aki az áldozattal együtt tartózkodott a szállodai szobában. Másnap letartóztatták, és be is vallotta a bűncselekményt. Idén május 27-én az esküdtszék bűnösnek találta gyilkosság vádjában.

 

2020-ban az NBC WECT csatorna riportere beszélt Tiffany Wilsonnal, az áldozat családjának barátjával. „Szörnyű, ami történt.” – mondta. „Úgy értem, most nyert a lottón. Úgy hallottam, most nősült meg, és fogja magát és megöl egy fiatal lányt? Egy gyönyörű lányt? Nem értem. Ennyi pénze van, és elcsábít egy fiatal lányt egy szállodába? Nem tudom, mi a helyzet, de semmi dolga nem volt vele abban a szállodában.” - folytatta Wilson

 

A WECT a benzinkút alkalmazottaival is beszélt, ahol Hill a sorsjegyét vette. Azt mondták, a nyeremény után visszatért, és 2000 dollárt adott a hölgynek, aki eladta neki a szelvényt. Rendszeres vásárlónak, „kedves srácnak” írták le. Soha nem gondolták volna, hogy ilyesmire képes. Elmesélték, hogy Hill aznap először egy Extreme Millions sorsjegyet vett, majd mikor azzal nem nyert, visszament a pulthoz, kért egy másikat, és viccelődve megjegyezte az eladónak, hogy „Hogyhogy nem nyerőt adott?”

 

Visszament az autójához, elkezdte lekaparni a sorsjegyet, és nem sokkal később rájött, hogy nyert. „Mikor láttam a dollár szimbólumot, tudtam, hogy nyertem valamennyit. Láttam egy egyest, aztán egy nullát, de még akkor sem esett le.” – mesélte a férfi még 2017-ben. Hill visszament az üzletbe és megkérdezte az eladót, hogy mennyit is nyert valójában. Ő azt felelte: „Uram, szerintem nyert 10 millió dollárt!”

Hill ekkor felhívta a feleségét, és elújságolta neki a „sorsfordító” hírt. „Mondtam neki, hogy pakolja a bőröndöket, mert épp most nyertünk 10 millió dollárt.”

 

A férfi úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így az adók levonása után 4.159.101 dollárt (mai értéken úgy 1,5 milliárd forintot) kapott. Akkoriban azt nyilatkozta, hogy ki szeretné belőle fizetni a számláit és befektet a felesége vállalkozásába.

Címkék: lottó, lottónyertes,