Életében először lottózott, milliomos lett a 19 éves családapa

2019-08-30
Első dolga az volt, hogy vett egy kiskutyát

 

A 19 éves Sam Lawton a National Lottery Set for Life elnevezésű játékának második nyerőosztályában nyert 120 ezer fontot, tehát körülbelül 43,5 millió forintot  - ráadásul úgy, hogy életében most játszott először. 

 

Sam, aki a gyermeke megszületéséig a hadseregnél dolgozott, jelenleg pedig adatelemző, akkor döntötte el, hogy játszani fog, miután látta, hogy a 24 éves Dean Weymes 3 millió fontot nyert ezen a játékon egy hónappal korábban – írja a TheSun.

 

“A fürdőben voltam, és azt gondoltam, hogy teszek egy próbát. Láttam, ahogy Dean Weymes ünnepli a nyereményét, és lett egy olyan kósza gondolatom, hogy én is játszom egyet. Még ott a fürdőben letöltöttem a National Lottery appját, feltöltöttem egy kis pénzt, aztán játszottam egyet véletlen számokkal.”

 

Miután kijött a fürdőből, Sam ellenőrizte a telefonját, és látta, hogy jött egy üzenete, miszerint sorsfordító összeget nyert. “Csak egy óra vagy talán 90 perc telt el azóta, hogy életemben először játszottam, mikor megláttam az üzenetet a telefonomon, hogy enyém a második díj: havi 10 ezer font 1 éven keresztül. Mivel még sosem játszottam, megkértem Connie-t, hogy nézzen már rá ő is. De ahogy én, ő sem játszott még sosem, úgyhogy szólt a testvérének, Craig-nek, aki már évek óta játszik a National Lottery játékain.”

 

 

Csak mikor Craig megerősítette, hogy mi történt, akkor kezdték elhinni, hogy tényleg nyertek. „Nem vagyunk igazán szerencsés emberek. Soha nem történt még velünk ilyesmi. Ez nem olyanokkal szokott megtörténni, mint mi. Ez a tökéletes példája a kezdők szerencséjének.”

 

A férfi első dolga az volt, hogy vett egy kiskutyát, aztán azonnal tervezgetni kezdett egy utazást New York-ba barátnőjével, Connnie-val. Arra gondoltak, hogy a pénz egy részéből félretesznek egy házra, de Samnek más tervei is vannak. „A következő dolog a listán a jogosítvány megszerzése. Még nem tettem le a vizsgát, de mivel már családom van, szükségem van egy autóra, egy BMW 1-esre gondoltam. A nyereményből megtanulhatok vezetni, és vehetek is egyből egy autót – és ez fantasztikus.”

 

A világ legnagyobb lottónyereményét jelenleg egyébként az EuroMillions lottó kínálja (a legrégebbi és legnagyobb összeurópai lottójáték nem keverendő a már Magyarországon is kapható EuroJackpottal) – a kedd esti sorsoláson már 127 millió euró, azaz közel 42 milliárd forint lesz a főnyeremény. Ez az összeg hatszor nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 10 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó ráadásul most 20% kedvezményt ad a szelvényekre az újonnan regisztrálóknak.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán