Elche - Getafe: Ha gólok nem is, lapok azért jöhetnek

2021-01-11
A spanyolországi hóhelyzet miatt az Elche-Getafe mérkőzést hétfőre tették át, de ezzel csak jól jártunk, hétvégén egyébként is alig győz az ember kapcsolgatni a különböző sportesemények között.

Elche - Getafe

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Getafe büntetőlapjainak száma 2,5 felett

Unibet odds: 1.52

Kezdés: 2021.01.11  19:00

 

A szezon elején aligha gondoltuk, hogy az Elche és a Getafe között egy pont lesz a 18 forduló előtt. Márpedig ez a helyzet, nagyon döcög az a szekér, amit Cucurelláék tolnak. Döcög az Elche szekere is, csak arra lehetett számítani, hogy végig kötéltánc lesz az idény. A Geta vergődése viszont újdonság, hisz Bordálás egész komoly magasságba emelte a madridi együttest az előző idényekben.

A Getafe (lehet épp ezért) dobta a Copa del Rey-t, kikapott és kiesett a Cordoba ellen. A bennmaradás a fő cél, de túl acélos csapat ez, hogy kiessen. A keret nem volt túl mély, így elhozták kölcsönbe Alenát a Barcától, és a Villarrealnál magát cudarul érző Kubo is itt játszik majd tavasszal. Alena stílusa illik majd Bordalás rendszerébe, de Kubo is hoz majd kreativitást, ami ebből a Getából idén hiányzott.

Utolsó 3 bajnoki meccsén egyetlen gólt lőtt a Getafe, ezen mindenképp javítani kell. Igen ám, de az az Elche lesz az ellenfél, mely csapat minden figyelmét a védekezésre összpontosítja. Ha megnézzük a lőtt gólok számát a liga 20 csapatánál, azt látjuk, hogy e kettő van a lista alján. Ezzel szemben a kapott gólok száma egyik oldalon sem sok, ebből is látszik, hogy két erősen defenzív együttesről van szó.

Valószínűleg a halasztás sem tett jót a meccsnek, sok volt a bizonytalanság, nem tudtak normálisan felkészülni, hisz a Geta edzőpályáját pl. hó lepte el, nem tudtak normális ütemben elutazni, aztán a fáradtság is faktor.

A whoscored.com pl. egyenesen 0-0-át jósol a meccsre, amit nem sűrűn szoktak betippelni. De most tényleg reális esély van akár a gól nélküli remire is. A találkozót egyébként Munuera Montero vezeti, aki egyébként nem szokott spanyol viszonylatban sok sárgát adni, viszont ahhoz képest meglepően sokat mutatja fel a piros lapot.

Hiába várunk kevés gólt, már-már olyan pici a 2,5 gól alatt opció szorzója, hogy lassan megéri kontrázni. Vagy egyszerűen hagyni, hisz 1.35-öt fizet az, hogy nem lesz minimum 3 gól. Tény, hogy ez a realitás, de behúzni ilyen szorzón egyszerűen hiba.

Ami viszont jó lehet, az a Getafe és a lapok kapcsolata, mert az rendre jövedelmező. Munuera Montero legutóbb 5 Getának vezetett meccsén minimum 3 lapot mindig kiosztott a madridi csapatnak. Ismerve Cucurelláék stílusát, és azt, hogy mennyire fontos meccs, ezt a három lapot vélhetően most is megkapják a vendégek. Az erre kapott 1,52-es szorzó már sokkal inkább tetszetős! A Getafe 62 büntetőpontot gyűjtött idén, az 3,875-ös meccsenkénti átlagot jelent. Magasan ligaelsők lapok szempontjából, és Munuera Montero tényleg nem tartozik a sok lapot osztó spanyol sporik közé, a Getafe stílusát azért ő is szokta 'díjazni'. Nagyon fontos meccs ez, Bordalás csapatát pedig egyébként sem szokta zavarni, ha a játékvezető szépen megszórja lapokkal.

Címkék: sportfogadás, tipp,