Egymilliót érő fogadási szelvényeket loptak el Esztergomban

2023-01-18
Leitatták és ellopták a nyertes szelvényeket jogos tulajdonosától, majd több településen beváltották őket

 

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség négy elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot, akik a sértettet leitatták azért, hogy tőle a nyertes sportfogadási szelvényeket ellophassák. A nyertes szelvényeket az elkövetők hét településen váltották be, az egyik esetről kamerafelvétel készült - olvasható a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az esztergomi panzióban lakó sértett 2020. május 25-én 897.500 forint értékben vett sportfogadási szelvényeket, amelyekkel 1.097.060 forintot nyert. Az egyik elkövető szintén a panzióban lakott, tudott a sértett sportfogadási szokásairól, nyereményeiről. Ez a férfi rábírta társait arra, hogy lopják el a sértettől a minden bizonnyal nyertes szelvényeit. A nyertest elcsalták egy esztergom-kertvárosi lakásba, és leitatták.

A sértett panzióból távozását követően az elkövetők ismeretlen társa átkutatta a sértett apartmanját, megtalálta és eltette a fogadási szelvényeket, majd átadta őket társainak. Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények nyertek, azok kiváltását rábízta társaira. Három elkövető Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben két elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két további elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére.

 
 
Címkék: fogadás,