Egyiptom - Dánia: Ellenfelet választanak

2023-01-23
Egy dolog biztosnak tűnik számunkra, ez pedig az, hogy ezt a IV-es csoportot itt este a dánok és Egyiptom is nagyon meg szeretné nyerni. Az ágak ugyanis úgy néznek ki, hogy a felső ágon már fix Svédország és Franciaország helye, míg a másikon a spanyolok várják ellenfeleiket

Egyiptom - Dánia

Kézilabda vb

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 60,5 alatt

Unibet odds: 1.58

Kezdés: 2023.01.23 21:00

 

Itt az Egyiptom-Dánia találkozón a vesztes felmegy a felső ágra, felmegy a franciákhoz és a svédekhez, ahol először a házigazda svédekkel találkozik a 8 között, ami nem tűnik annyira szerencsésnek. Egyrészt a svédek otthon vannak, másrészt láttuk őket, amikor megvan a koncentráció, kegyetlen jó a forma is.

Ennek az Egyiptom-Dánia találkozónak a győztese egyben csoportgyőztes lesz, és megkapja jutalmául a top8 egyetlen outsider csapatát, Magyarországot. Azért az fix, hogy akár az egyiptomiak, akár a dánok inkább játszanának velünk, mintsem a svédekkel, függetlenül attól, hogy mondjuk Dániát egy-két alkalommal elkaptuk underdogként, a semmiből. 

Horvátország egyébként még akár tovább is juthat (igaz, csodaszáma menne), de a dalmátoknak konkréten minden támadásból gólt kéne dobni Bahrein ellen.

(-Horvátország továbbjut, ha Dánia kikap, és a horvát csapat 17-tel dob több gólt ma, mint a dánok. Tehát ha Dánia dob mondjuk 30-cat, akkor Cindric-éknek 47-et kéne dobni Bahrein ellen, ami tényleg lehetetlennek tűnik.)

Mi úgy kalkulálunk, hogy itt Dánia és Egyiptom is továbbjutóként játszik, mindössze annyi lesz a tét, hogy melyik válogatott játszhat velünk. Dánia az USA elleni találkozóját látványosan elalibizte, de Egyiptom sem szaggatta szét magát. Mindkét válogatott erre az egymás elleni találkozóra 'pihent'.

A tippünk, hogy a tét nagy, emiatt a gólok száma nem szökik majd az egekbe. Egyiptom nem rohanós csapat, megfontolt játékot játszik. Ráadásul, ami nem gyenge, hogy az egész vb-t, minden kapust nézve mindkét egyiptomi hálóőr hatékonysága a top5-ben van a vb-n. Landin és Möller sem véd rosszul, ehhez képest Homayed 42%-os hatékonysággal véd, Hendawy 37-tel. Persze ismerjük Landint és Möllert, ők is bármikor képesek az extrára, ráadásul most a védelem is olyan lesz előttük, amely nem enged könnyű gólt az ellenfélnek. A mi tippünk tehát az, hogy a gólok száma 60,5 alatt marad ezen a mérkőzésen.

Címkék: sportfogadás, tipp,