Egy robottól kapta meg 1,3 milliárdos lottónyereményét

2020-08-28
Egy kanadai lottónyertes egy főiskolai hallgatók által épített, ember nagyságú robottól vehette át 6 millió dolláros nyereményét a koronavírus miatt.

 

Miután 25 évig játszott ugyanazokkal a számokkal, Guylaine Desjardins végre nyert a Lotto 6/49 július 1-i sorsolásán. A szerencsét hozó számok az 1, 12, 27, 30, 34, 49 + 35 voltak.

 

Elmondása szerint Desjardinsnak kellett pár nap, mire felfogta, hogy tényleg egy 6 millió dolláros csekket foghatott a kezében. „Várjanak, fel kell vennem a szemüvegemet.” – mondta a lottótársaság embereinek, mikor rájött, hogy nyert.

 

Mivel a járvány miatt Kanadában is kötelezővé tették a közösségi távolságtartást, Desjardins nem a megszokott módon vehette át a nyereményét. A kanadai lottótársaság emberei kreatív és biztonságos módszert találtak ki a nyeremények átadására.

 

A közegészségügyi irányelvek betartása érdekében a július 23-án megrendezett ünnepséget élőben közvetítették a Facebookon, a résztvevők maszkot viseltek és betartották a védőtávolságot - kivéve a SARA nevű robotot.

 

 

A SARA elnevezsű automatizált robotsegéd-rendszert a Quebec Egyetem mérnöki iskolájának hallgatói és a technológiai startup vállalkozásokat támogató nonprofit Centech közreműködésével építették és tervezték. A mérnöki iskola Walking Machine klubjának hallgatói irányították a robotot a kaszinóban megrendezett nyereményátadó ünnepségen.

 

"Nagyszerű tapasztalat és jól megérdemelt kirándulás volt ez robotunk számára, aki a karantén kezdete óta egyedül volt!" posztolta a Walking Machine klub a Facebookon.

 

A szerencsés nyertes újdonsült vagyonából egy háromkerekű motorbiciklit szeretne venni, emellett elkényezteti a fiait, és utazni fog, ha a járványügyi szabályok majd lehetővé teszik.

 

Lehet, hogy az a szerencsés is robottól veheti át a nyereményét, aki pénteken megkaparintja a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, melyet ráadásul pont egy európai lottó, az EuroMillions kínál. A pénteki, 140 millió eurós, tehát több mint 49 milliárd forintos főnyeremény ötször nagyobb, mint amit Magyarországon eddig valaha is megnyertek, és úgy 13-14 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres átlagfizetéssel.

Az EuroMillions nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is megvásárolható EuroJackpottal – az előbbire csak online lottózókban, vagy a szomszédos Ausztriában lehet megvásárolni a szelvényeket, mert a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions-t szervező országok körének.

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a nyerőszámokra a Lottoland oldalán

 

 

Címkék: lottó, lottónyertes,