Egy éven belül már a harmadik miniszternél köt ki Szerencsejáték Felügyelet

2018-06-06
Legújabban Bártfai-Mager Andrea, tárca nélküli miniszter felügyeli a szerencsejátékokat.

 

A magyar szerencsejáték-piac 500-600 milliárd forintra rúg, annak üzemeltetése mára maroknyi cég kezébe került. A szerencsejátékok felügyeletét évtizedeken keresztül a költségvetésért felelős minisztérium látta el, egy idő után az önálló felügyeletet a NAV-ba integrálták – írja a zoom.hu

 

Ennek vetett véget tavaly májusban a kormány, amikor a 2018-as költségvetést megalapozó törvényjavaslattal – érdemi indoklás nélkül - kivonta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alól a szerencsejáték-felügyeletet. A törvénymódosítással a fejlesztési tárca vezetője, Seszták Miklós lett a szerencsejáték-piac állami felügyeletéért felelős miniszter. A szektor ellenőrzése így a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) került, míg a koncessziós rendszer működtetése a Nemzetgazdasági Minisztérium feladata maradt. 

 

Az új rendszer tavaly második félévben kezdett el működni, ezt követően jött idén áprilisban a kormányváltás, ami után Seszták Miklós és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium névre hallgató gigatárca is eltűnt a színről. Az NFM feladatait jelentős részben Innovációs és Technológia Minisztérium örökölte, ám az állami vagyon felügyeletet Bártfai-Mager Andrea nyerte meg, mint tárca nélküli miniszter. A Zoom.hu kérdésre az innovációs minisztérium azt közölte, hogy a kormány döntése nyomán a Szerencsejáték Felügyelet ellenőrzése is Bártfai-Magerhez került, így egy éven belül ő már a harmadik miniszter, aki a felügyeletet ellenőrizheti.

 
Címkék: jogi háttér,