Darts: Rydz ezt már aligha ússza meg

2021-07-19
Blackpoolban a 2021-es World Matchplay-n a keddi napon már a 2. körös meccsek vannak terítéken. A napi programot Rydz, és az ex-világbajnok Rob Cross meccse nyitja

Rob Cross - Callan Rydz

Darts - World Matchplay

 

Online sportfogadás tipp:  Rob Cross győzelem

Unibet odds: 1.44

Kezdés: 2021.07.20. 20:15

 

Aki látta az első körből a Durrant-Rydz meccset, az nehezen feledi. Na nem azért, mert annyira jó volt, mint pl. a legutóbbi vb-n a Gerwen - Cullen meccs, hanem épp ellenkezőleg. Ez valami förtelmes volt, persze a PDC elit játékosainak szintjén, mert szó se róla, azért a 80-as átlag egy hétköznapi srácnak nagyjából elérhetetlen, vagy legalábbis hosszú távon az. Egy-egy legen még össze is jön, na de a hosszú táv a lényeg.

De vissza a Rydz-Duzza meccshez, hisz ők profik. Mi, akik csak hobbi szinten dobálunk, tényleg elérhetetlen szint a 80-as átlag alja is, de nekik már sokszor a 90-es átlag sem számít jónak. Van Gerwen az, aki ha 100-as átlag alatt dob, akkor mindig elégedetlen, de Sousa is nyilatkozott olyat, hogy ha kijön a gyakorlás, 105-öt 110-et fog dobni stabilan...

Lényeg a lényeg, ilyen 27 nyilas legek azért ritkák, mint amilyeneket Rydz és Duzza dobált a hétvégén. Egymást múlták alul. Kiszállózás is pocsék volt. Rydz csak azért nyert, mert Durrant képtelen volt eltalálni a dupla szektorokat a meccs elején, és Rydz 5-0-ra elhúzott. Ugyanakkor messze nem játszott jól ő sem, sőt Durrant átlaga jobb volt a meccs végén, de a dartsmeccseket nem az átlagok nyerik. Mint amikor egy focimeccsen a Man. City meg a Barca 28-at lő, meg 80%-ban birtokolja a labdát, az ellenfél meg két lövésből lő két gólt, és nyer.

Rydz nagyon gyenge volt, és óriási mák, hogy Durrant úgy másfél éve nagyon maga alatt van. Ha Rydz nem javul valami óriásit, Cross kivégzi. Bár a kopasz angol sem kezdett jól Ross Smith ellen, időben kapcsolt, aztán ha nem is simán, de 10-8-ra nyerni tudott. Cross elérte a 100-as átlagot, a 32 %-os kiszállózáson kell picit javítania. Rydz amúgy nincs nagy formában, a PC 20. állomásán, versenyén Jason Lowe is rámért egy 6-0-ás verést, előtte M. Smith 6-2-re verte. Úgy tűnik, a fiatalabb angol rossz formát mutat, és ezt Cross is kihaszálhatja.

Címkék: sportfogadás, tipp,