Darts: Ezúttal sem nyer tornát van Gerwen?

2021-07-19
Pár évvel ezelőtt van Gerwen volt a darts arca, és nem a karakteres szerkezete miatt, hanem a jó játéka miatt. Igazi szenzáció volt, ha valaki megverte, de manapság ez sokszor előfordul.

M. van Gerwen - D. Heta

Darts - World Matchplay

 

Online sportfogadás tipp:  M. v. Gerwen győzelem

Unibet odds: 1.30

Kezdés: 2021.07.19. 21:50

 

Van Gerwenről azt mondták, hogy nem evilági, meg űrlény, aki űrdarts-ot játszik. Aztán ez az űrlény egyre emberibb lett. A játéka is, és manapság már nem számít újdonságnak, ha legyőzik őt. Ettől függetlenül van Gerwen még mindig az egyik legjobb, csak már nincs az, hogy zsinórban nyeri a meccseket. Tornát pl. nagyon rég nyert, de nála nincs kizárva semmi.

A világranglistán még így is a 3. helyen áll, ellenfele, Damon Heta a 45. pozícióban.

Ami Hetát illeti, nála is érzékelhető picike megtorpanás. Amikor berobbant a PDC-be, úgy tűnt, hogy akár ilyen de Sousa féle ívet is vehet a karrierje. Jött felfelé, viszont a lendület megtört. Hetának Players Chamiponsip meccseken zsinórban 3 veresége van. K. Brown, Scott Mitchell és McEwan is megverte. Scott Mitchell 6-4-re verte, aztán McEwan 6-2-re, majd Keogan Brown már 6-1-gyel ejtette ki Hetát. Nem épp jó előjelek.

Ezeken a tornákon Heta amikor nyert is, akkor is jobbára a 100-on kívüli világranglista helyezésű játékosokat múlt fölül. Odáig pedig ritkán jutott el, hogy ezeken a PC állomásokon a jobb darts-osokkal álljon tábla elé, mert addigra kiesett.

Szóval lehet, hogy a holland játékos nem most van karrierje csúcsán, de azért még kiváló darts-os, és ha fejben ott van, akkor Heta őt képtelen lesz legyőzni. Egyébként kétszer már megtette, sőt a legutolsó meccsüket is az új-zélandi nyerte, de Gerwen most jobb formában van. Ha megnézzük, van Gerwen amikor ilyen Players Chamiponship állomáson kikapott, szinte kizárólag top játékostól. Még áprilisban volt egy pocsék időszaka Gerwennek, amikor Payne, Vos és Boreland is verte, de azért ez nem jellemző rá. Egyre jobb a forma, így a mi tippünk, hogy Gerwen behúzza a meccset.

Címkék: sportfogadás, tipp,