Dánia - Ausztria: Trükkös meccs

2021-10-12
Dánia szinte már a vb-főtáblán érezheti magát, Ausztria pedig a pótselejtezőben. Ez a helyzet, de a kérdés az, hogy ez gólgazdag meccs felé viszi ezt a 90 percet, vagy épp ellenkezőleg?

Dánia - Ausztria

vb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.75

Kezdés: 2021.10.12. 20:45

 

Dániának e találkozó előtt 7 meccs után hét pont előnye van, és úgy hibátlan, hogy még gólt sem kapott. Ez elég kemény dolog, de csak nem lehet úgy végig játszani 10 meccset, hogy nem kap gólt a válogatott. Már a moldávok elleni meccsen is várhattunk kapott gólt a nagy számok törvénye alapján, de a moldávok nem hogy gólt nem lőttek, lövésük sem volt. Szó szerint. Nem volt lövési kísérletük, ami tényleg elég hihetetlen adat, de igaz.

Dánia tehát halad a világbajnokság felé, kisebb csoda lenne, ha innen ezt elszórakozná. Ha most be is csúszna egy betli, a következő etapban novemberben Feröert fogadják elsőként, ott be lehetne biztosítani a csoport első helyét. Magyarul izgulni nincs miért, de az ördög nem alszik, és egész biztos, hogy Delaney-ék ezt a meccset meg akarják nyerni, novemberben pedig tét nélkül szeretnének gurigázni.
A dánok kényelmes helyzetben vannak, nem úgy Ausztria. Alabáék rághatják a kefét, jelenleg csak a 4. helyen állnak a csoportban. Izrael jobb gólkülönbsége okán előzi, és ott vannak a skótok, akik a 2. helyen állnak, és 4 ponttal előzik Ausztriát. A sógorok hasonló helyzetben vannak, mint mi, csak annyi a különbség, hogy nekik van némi sanszuk Dániában.

De nem csak ott!

Amiért nem izgulnak Alabáék, az a Nemzetek Ligája, hisz jelenleg innen is bejuthatnak a 'második körbe', magyarán mehetnek a pótselejtezős sorozatba. Ez már nekik fix, szóval nem nagyon fognak görcsölni Alabáék (sem). A csoportot az osztrákok már nem nyerhetik meg, másodikak még lehetnének, de ez meg nem csak rajtuk múlik. Izrael és Skócia is jobb helyzetben van jelenleg.

Dánia úgy 99%-ban első, még ha most ki is kapna, Feröer-t otthon biztos megveri. Ausztria pedig mindenképp pótselejtezős, ha itt a csoport 4. helyén marad, akkor is. Annyi a különbség, hogy ha az NL-ből megy pótselejtezőre, nem lehet kiemelt. Bár elnézve az osztrákok helyzetét, innen a kvaliból sem igazán tudna kiemelést szerezni. Dániának talán fontosabb a meccs, vagy legalábbis egy pont megnyugtatásképp jól jönne, mert akkor a novemberi Feröer elleni találkozón a csoportelsőséghez a döntetlen is beleférne. Így még Skócia pontszámban ugyan befoghatná Dániát (ha SkóciábanSkócia veri a dánokat), de Dánia gólkülönbsége +26, a skótoké +5, ezt a 21 gólt 3 meccsen lehetetlen ledolgozni.

A mi tippünk az, hogy a dánok szeretnék az egész szériát kapott gól nélkül lehozni, épp ezért nagyon fognak ügyelni a védekezésre. Ausztria meg nagyjából minden mindegy alapon játszhat, akár ki is nyílhat, de az, hogy pl. Moldova lövési kísérlet nélkül zárt Dánia ellen, az elmond egyet s mást a dánok védekezéséről.

Címkék: sportfogadás, tipp,