Manchester City - Manchester United: Lesz-e szimplából dupla?

2023-06-02
A Ligakupát a Man. United már megnyerte, így trófea nélkül a Vörös Ördögök sem maradnak. A City viszont behúzta a bajnoki címet, esélyes az FA Kupában, és talán még nagyobb esélyes a BL-döntőjében.

Manchester City - Manchester United

FA Cup - Döntő

 

Online sportfogadás tipp: A United szabálytalanságai 11,5 felett

Unibet odds: 1,65

Kezdés: 2023.06.03. 16:00

 

A Manchester City jól időzítette a formát! Végre egy Guardiola csapat, amely nem kora tavasszal és ősszel játszik kirobbanó formában, hanem ezekben a hetekben, amikor igazán számít. A BL-ben kis túlzással meg sem izzadt, a Premiershipben meg szintén bucira verte ellenfeleit, miközben a nagy rivális Arsenal szépen elolvadt. 

A City a Brentford eleni bajnoki zakó előtt négy hónapig veretlen volt, az pedig nem semmi. De a Brentford elleni bajnoki sem számított már, szóval konkrétan téttel bíró találkozót február 5-én bukott utoljára. Ami pedig még szintén kisebb csoda, hogy Mendy-t kivéve senki sem sérült, és remek formában van. 

Ezzel szemben a Man. United közel sincs ennyire acélos állapotban. Rossz idényt nem zártak Fernandesék, hisz a BL-indulást kiharcolták a PL-ben, nem is nagyon volt kérdés. Kapóra jött a Liverpool és a Chelsea szenvedése, meg a Tottenham tavaszi vesszőfutása. Viszont láthattuk, hogy az EL-ben egy több sebből vérző Sevilla is megállította, a négy félidőből csak az első volt értékelhető, a másik három kuka. 

Márpedig az a Sevilla tényleg sok sebből vérzett, fontos védők hiányoztak, mégis simán jutott tovább, aztán nyert EL-t jó szokásához hűen. Ezzel szemben a City űrfocit játszik, a Real Madridot is lemosta, ráadásul igencsak éles még, hisz a BL-döntő miatt aligha eresztett le bárki is. 

A City győzelme 1.28, még 1.30-cat sem fizet, hogy FA Kupát nyer. Kicsit jobb odds, hogy a United minimum 12-szer szabálytalankodik. Ez már sokkal inkább használható szorzó, és egész jó esélyt látunk rá. A két bajnoki meccsükön 9 és 15 M. United szabálytalanság volt. A 6-3-mas találkozójukon nem rúgdosták igazán egymást, a 2-1-es United sikernél már sokkal inkább nyúlt szabálytalanságokhoz is a United. Ez egy döntő, eleve nem várhatunk annyira szép focit, hisz a tét ilyenkor általában ezt fölülírja. A United sem azért van ott, hogy asszisztáljon. Szóval félidőnként azért minimum 6-6 alkalommal odapakolnak a városi riválisnak. Főleg Casemiróban bízunk, de egy hasonlóan fontos meccsen azok a játékosok is odapakolnak a másiknak, akiktől nem feltétlenül ezt várjuk. 

Paul Tierney vezeti majd a találkozót, aki nem feltétlenül fúj le minden apróságot, de a City annyira labdabiztos, Rodri, , de Bruyne, Grealish és a többiek, ha a City-nél a labda, ott csak örökölni lehet a lasztit, szabálytalanság nélkül nehéz azt megszerezni. Jó kis derbi lesz, nagy téttel. Talán el is várja a United tábora, ha meg nem is nyeri az FA Kupát, azért tegyen meg mindent a siker érdekében, és ne csak nézzék a srácok a pályán, ahogy a City toli-tolizok, és lövi a gólokat. 

A két bajnoki is bizonyította, hogy amikor keveset foultolt a United, simán kikapott, de amikor oda-odapakoltak Fernandesék, jött a siker. Márpedig itt nem az a cél, hogy szép legyen a játék, az eredmény a lényeges. 

Címkék: sportfogadás, tipp,