Celtic - AC Milan: Egy szinttel lejjebb

2020-10-22
A BL-játéknapok után az EL-ben is jön az első játéknap, melynek egyik slágermeccse a Celtic-AC Milan összecsapás. Aki kíváncsi rá, a Sport2-őn élőben megnézheti.

Celtic - AC Milan

UEFA Európa Liga

 

Online sportfogadás tipp: Celtic vagy döntetlen

Unibet odds: 1.95

Kezdés: 2020.10.22. 21:00

 

Voltak évek -nem is olyan rég-, amikor ez a Bajnokok Ligájában is slágermeccs lett volna.  Most viszont az AC Milan már Olaszországban sem számít top csapatnak, sokkal inkább a második vonalban szerénykedik. A Celtic Glasgow bicskája pedig beletört a Fradiba, így a skótoknak csak az EL maradt, aminek nem örültek, de a semminél jobb.

Ami a két csapat közti különbséget jelenti, hogy amíg Skóciában a Celtic a bajnokságból könnyen ki tudja harcolni a BL-indulást, addig az AC Milan Olaszországban neccesen fér be a top4-be. Tény, hogy jelenleg listavezető, de ott az Inter, a Juve, a Napoli, az Atalanta, amely idén is elképesztő, és nem írhatjuk le a római csapatokat sem, hiába kezdett mondjuk pocsékul a Lazio. De nem mehetünk el szó nélkül az AC Milan rajtja mellett, négyből négyet nyert a Rossoneri. Igaz, a Bologna-Crotone-Spezia trió legyőzése kötelező volt, viszont Ibráék maguk alá gyűrték az Intert is, ez pedig nagy lökést adhat ennek a nagy múltú együttesnek.

Következő bajnoki meccsét az AS Roma ellen játssza a Milan, viszont csak hétfőn, így csütörtökön azért mindent kiadhat magából az olasz csapat 'is'.

Érdekesség, hogy a Tippmixprón a nap fogadása rovatban e meccsen a fogadók 86%-a tippel Milan-sikert, 10 % szavaz, vagy tippel a remire, míg mindössze a fogadások 4%-a érkezik a Celticre. Talán azért, mert a Milan listavezető a Serie A-ban? Vagy azért, mert úgy vannak vele honfitársaink, hogy ha a Fradi legyűrte Forrestéket, akkor a Milan nehogy má' ne gyűrje le?!

A csoportban egyébként ott van még a Sparta Praha és a Lille, szóval EL-szinten igazi halálcsoport, sem a Lille-t, sem a Prahát nem írhatjuk le. Matej Jug, a rutinos szlovén játékvezető fújja a sípot, az UEFA sem egy kóklert küld oda, ebből is látszik, hogy nívós találkozó ez.

A mi tippünk a 'tömeg' ellen megy. Hiába verte a Fradi a Celticet, hiába verte a derbin a Rangers a Celticet, mi az 1X-re tippelünk. A Milan is két nagyon fontos bajnoki között látogat Skóciába, egy ilyen 4/4-es rajt után a bajnokság igencsak jól néz ki, azt fogja erőltetni az olasz csapat. Ibra, és egy-két rutinosabb játékos vélhetően pihenőt is kap, miközben a Celtic hazai pályán azért minimum egy remit valahogy szeretne összehozni. Az Európa Liga egyébként sem az olasz csapatok terepe, vagy legalábbis úgy érezni, hogy nem mindig teszik oda magukat úgy igazán.

Címkék: sportfogadás, tipp,