Brighton - Crystal Palace:Zaha és Ayew nélkül jó az iksz is

2022-01-14
Az Afrikai Nemzetek Kupája szereplés okán a Palace két ásza, Ayew és Zaha nincs a keretben, ezt pedig illene kihasználni a Brightonnál.

Brighton - Crystal Palace

Premier League

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,68

Kezdés: 2022.01.14. 21:00

 

A Brighton a 9. helyen áll, biztonságban van a kiesés illetően. Már most 27 pontot gyűjtött, 16 pont egységre van a legjobb kieső Burnleytől. Ez biztonságérzetet ad a Brightonnak, nyugodtan focizhatnak, nincs miért görcsölni.

Ami a Palace-t illeti, nagyjából féltávnál 23 pontja van, 10 pontra a kieséstől. Ez is biztonságos távolság, de folytatni kellene még a gyűjtögető életmódot. a probléma, hogy egyelőre nincs Ayew és Zaha, de nincs Kouyaté sem az ANK miatt, sérülés miatt pedig Tomkins és McArthur sem játszhat. Így azért közel sem ideális a helyzet a vendég-csapatnál, de temetni sem kell még a londoniakat. Bentekére lehet építeni, de az biztos, hogy értékes játékosat kell mellőzni.

A Brighton formája jó, továbbléptek az FA Cup-ban, hozták a kötelezőket, pontot szereztek még a Chelsea ellen is, szóval egyértelműen a meccs favoritja a hazai együttes. Igen ám, de ha nézegetjük a tabellát, az is feltűnik, hogy e két csapat azért nagyon érzi a döntetleneket. A Brighton csapatának 19 meccsből 9 döntetlenje van, az igencsak magas arány. A Palace-nak is van 8. A Brighton egy remivel is közelebb kerül a céljához, ez tény. Minden egyes pont közelebb repíti a csapatot a bennmaradáshoz. A Palace szintén gondolkodhat úgy, hogy a biztos egy pont legyen meg. Eleve nagyon a kontrákra építő együttes, amit Zahával és Ayew-val könnyebb játszani, sokszor be is jön. Viszont Benteke azért inkább fizikalitásból, testi erejéből él, nagyobb darab, kevésbé gyors már. A Palace tuti a stabilitást helyezi előtérbe, a londoni együttes számára sem annyira rossz a döntetlen. Ha Zaháék visszatérnek, ismét vissza lehet térni az alaptaktikához, a kontrákhoz.

A mi tippünk, hogy a csapatok este 2,5 gól alatt maradnak. Erő sem igazán lehet sok, szépen darálták a találkozókat, e két együttes pedig nem is nagyon futott bele meccsbe, amit halasztottak volna. Ha döntetlen lenne a vége, akkor valószínűleg kevés gólos. Ilyen 2-2-es vagy 3-3-as pisztolypárbaj kevésbé valószínű. Az a valószínű, hogy a Palace a biztos egy pontra megy, ha pontrúgásból Bentekéék valamit alkotnak elöl, az jó, ha nem, akkor pedig marad a 0-0. A Brigthon hazai találkozói eleve underesek, csak a Leicester City (2-1), és a Man. City (1-4) ellenment a gólok száma 2,5 fölé, a maradék 8 találkozón 3 gól alatt maradtak. A tippünk, hogy most is maradnak 3 találat alatt.

Címkék: sportfogadás, tipp,