Brighton - Chelsea: Erősödtek a londoni Kékek

2020-09-14
A Chelsea az előző idényben a 4. helyen zárt az angol élvonalban, és kiharcolta a BL-főtáblát. Ebben a bajnokságban sem lesz könnyebb dolga, de a megerősített kerettel a top3 a minimális cél a PL-ben.

Brighton - Chelsea

Premier League -1. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Chelsea kaput eltaláló lövései 5,5 felett

Unibet odds: 1.85

Kezdés:  2020.09.14. 21:15

 

A Chelsea nem szórakozott az offseasonben, és persze előtte sem, hisz sikerült leigazolni jópár kiváló képességű játékost. Érkezett két fiatal német, Werner és Havertz, Ziyech az Ajaxból, Chillwell a Leicester Cityből, Thiago Silva pedig a PSG-ből. Öregebb és rutinosabb játékosok, valamint fiatal, agilis támadók is érkeztek, közben elment Willian, Pedro, kölcsönbe került Batsuayi, de ők aligha voltak a Chelsea alapemberei.

Lampard megerősített kerettel vág neki a 2020/21-es idénynek, első ellenfele pedig az a Brighton, amely természetesen idén is a kiesés elkerülésért küzd. Knockaert, Montoya vagy a kopasz Mooy, aki a Brighton esze volt, eligazolt. Erősödni aligha erősödött a csapat, hisz pl. ide jött kölcsönbe Lallana, de éjjel-nappal sérült. Andone például a LaLigában sem váltotta meg a világot, neki a PL még kevésbé fekszik majd. Potter mester kerete kevésbé bő, ha itt közbe jön majd eltiltás, pár sérülés, a Brighton bajban lesz.

Nem kérdés, melyik a jobb csapat. A kérdés, hogy ebben a rövid felkészülésben hogyan tudtak csapattá csiszolódni a Chelsea játékosai. Az újak közül vélhetően Werner és Havertz kezdő lesz, de a két német azért ismeri egymást. Jorghinhóval és Kantéval egy erős középpálya lesz mögöttük, az biztos, hogy papíron ez a Chelsea nagyon jól néz ki.

A hazai csapatban a Burn-White-Dunk-Veltman védelmi négyes nem fog unatkozni, int ahogy Ryan kapus sem. A Chelsea a jövő hétvégén már a 'poolt fogadja, jó lenne a rangadó előtt három biztos pontot megkaparintani. Épp ezért nagyon egészséges támadójátékkal bíró Chelsea-t várunk, amely összehoz minimum 6 kaput eltaláló lövést. Jorghinho rúgótechnikája kivételes, Havertz és Werner nagyon érzi a kaput, de tele van az a Chelsea gólvágókkal, Abraham, Hudson-Odoi-Mount, Pulisic... Kegyetlenül bő és minőségi keret ez.

Az előző idényt a Chelsea egy peches meccsel kezdte, hisz jobban játszott, mint a United, aztán mégis 4-0-ra kapott ki. Viszont a Lampard-féle játék ott is igencsak szórakoztató volt, csak a helyzetekből nem lett gól. Viszont kaput találó lövés 7 is volt a Chelsea részéről, mellé is szállt 11 löket, tehát nem tétlenkedett a londoni csapat. Most sem fog, mert a Brightont vélhetően nem fogja egyből feltörni. Ha mégis, akkor pedig lehet még a kontrákkal is számolni. Ugyan nincs Willian és Pedro, de Wernerrel és Havertz-cel ez a csapat aligha lassult le.

Címkék: sportfogadás, tipp,