Bezárja pókerhálózatát a Microgaming

2019-09-25
A Microgaming váratlanul bejelentette, hogy 16 év után, 2020-ban bezárja a Microgaming Poker Network (MPN) elnevezésű pókerhálózatát.

 

A Microgaming szerint a döntést a cég portfóliójának és stratégiájának átfogó belső felülvizsgálata után hozták meg - John Coleman vezérigazgató szerint a hálózati modell már nem illik bele a cég stratégiájába.

 

Az MPN bezárásával kapcsolatos további részletek a következő hetekben kerülnek közzétételre, de a Microgaming azt közölte, hogy az online versenyekhez, promóciókhoz és készpénzes játékokhoz való hozzáférés egyelőre elérhető lesz a játékosok számára.

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a döntés hátterében nem csődhelyzet áll, tehát a játékosok pénze biztonságban van, a játékosi számlákon lévő összegeket kiutaltathatják, vagy a zárásig akár folytathatják is a játékot. A szolgáltató által kiadott tájékoztató szerint a következő 6-8 hónapban még folytatja szolgáltatását, a termeik a fennmaradó időben elérhetőek maradnak, és ez idő alatt a játékosok új hálózatot kereshetnek maguknak.

 

A lépés ugyanakkor az iparág minden szereplője számára meglepő volt, hiszen az utóbbi időben úgy tűnt, a Microgaming erősíteni akarja piaci pozícióját, nemrég adtak ki egy új szoftvert is, Prima néven. A döntés így a játékosok, az elemzők, a partnertermek, sőt még az MPN saját dolgozói számára is váratlan volt (az MPN munkatársai csak néhány nappal azelőtt tudták meg a hírt, hogy az nyilvánosságra került.) – írja a PókerAkadémia.com.

 

A portál szerint a Microgaming korábban a piac egyik fontos szereplője volt, azonban fokozatosan a szegmens kis hálózatai közé kerültek. Jelenleg a 18. helyen állnak a cash game játékosforgalmi rangsorban. Az utóbbi időben egy hét napos időszakban átlagosan 350 játékos pókerezett egy időben a készpénzes asztalaikon.

 

A hálózatot mégis sokan kedvelik, elsősorban mert engedik a segédszoftverek használatát, és emellett fix 30% pénzvisszafizetést és kiváló exkluzív promóciókat kínálnak.

 

És, hogy mi lesz a hálózathoz tartozó termekkel? A PókerAkadémia szerint az MPN-nek jelenleg úgy egy tucat skinje van (pl: RedStar Poker, Guts Poker, Betsson, Betsafe), ezek a termek most új hálózat után kell, hogy nézzenek.  A Microgaming nyilatkozata szerint “minden egyes pókertermünk azt jelezte nekünk, hogy új szolgáltatót szeretne találni a póker termékéhez, mi pedig mindent megteszünk majd, hogy segítsük őket abban, hogy az átállás olyan egyszerű és zökkenőmentes legyen, amennyire ez csak lehetséges”.

 
Címkék: póker,