Beperelték kollégái a lottómilliárdosokat

2023-05-26
A munkahelyi lottócsoportból kimaradt kollégák kicsit irigyek lettek a milliókra, pert indítottak

 

A mirror.co.uk oldalán jelent meg a következő történet, ami ugyan nem mai, de fontos tanulsággal jár minden lottócsoport számára.

14 közalkalmazott 2008 decemberében egy közösen vett lottószelvénnyel megnyerte a Mega Millions lottó 207 millió dolláros jackpotját. Adózás után fejenként 5,5 millió dollárt vihettek haza. Négy munkatárs azonban - akik nem kerültek be a lottócsoportba, mivel nem voltak bent az irodában, vagy úgy döntöttek, hogy nem játszanak - beperelte őket. Azt állították, hogy 20 millió dollárt kellene kapniuk, mert a csoport tagjai rendszeresen befizették egymás részvételi díját.

"A perben szereplők közül néhányan még soha nem játszottak" - nyilatkozta a lottócsoport egyik tagja, Scott. "De persze nehéz, amikor a kikötőben állsz és nézed, ahogy elúszik a hajó, úgyhogy megpróbálsz belekapaszkodni valamibe."

Szerencséjükre a csoport aprólékos nyilvántartást vezetett, hogy ki, melyik sorsolásra fizette be a részvételi díjat, ami kulcsfontosságúnak bizonyult a perben. A nyertesek ügyvédei kijelentették, hogy a keresetet a bizonyítékok alapján el kell utasítani, amelyek között szerepelt az egyik nyertes által "részletesen" vezetett nyilvántartás. A tárgyalást 2009 októberére tűzték ki, de a keresetet végül 2009 szeptemberében elutasították.

Az ügyvédek mérlegelték az esetet, és azt tanácsolják minden lottócsoportban játszónak, hogy a sorsolás előtt fénymásolják le a szelvényeket, és vagy adják oda a résztvevőknek vagy tegyék ki a másolatokat az irodában. A Columbus Lawyer AC Strip szerint minden a dokumentált, teljes körű nyilvánosságra hozatalról kell, hogy szóljon, amikor a munkatársak működtetnek közös lottócsoportot. "A regisztrációs lapról mindenki tudja, hogy ki vesz részt a sorsoláson, és ki fizette be a pénzt. Ez egyfajta hallgatólagos szerződés" - nyilatkozták a 10WBNS-nek.

És, hogy mihez kezdtek a nyertesek a pénzzel? „Vettünk pár házat. Az egyik úgy 270 ezer négyzetméteres, így van elég terület a barangolásra és négykerekűzésre. Több tavunk is van, amelyekben horgászhatunk." – nyilatkozta Scott, az Ohio állambeli Piqua-ból a nyeremény felvétele után.