Bajnokok Ligája: Megtörhet a Messi-Ronaldo páros szériája

2019-10-07
A 2019-2020-as BL-idényből 2 forduló pörgött le, a góllövőlistát 4-4 góllal Gnabry és Haland vezeti. CR7-nek és a Bolhának a gázpedálra kell lépni, ha a sorozat legeredményesebb játékosa akar lenni.

Ki lesz a 2019-2020-as BL-idény gólkirálya?

Online sportfogadás tipp: Robert Lewandowski

Unibet odds: 4,50

Az odds ekkor érvényes:  2019.10.07. 10:00

 

Kevesen tippeltünk volna arra, hogy két kör után a BL-ben Gnabry és Haland duója áll a góllövőlista élén. Mindkét játékos összehozott egy egészen vad, négy-gólos találkozót, ami valószínűleg megismételhetetlen részükről.

Azért ha tippelni kéne, mi nem feltétlenül rájuk fogadnánk, és ennek ezernyi oka van. Gnabry nem számít alapembernek, Haland pedig a Salzburggal valószínűleg kevesebb meccset játszik majd, mint a leendő BL-gólkirály.

Az unibet szorzói alapján két kör után Lewandowski a favorit. Nem véletlen, a Bayern ásza 3 gólnál tart, és elnézve a bajor csapat formáját, a továbbjutással sem lesz gond. Lewandowski végzi el a Bayern büntetőit, nem szokta magát elmeszelni eltiltás miatt, nem sérülékeny. A rá kínált 4,50-es odds nem néz ki rosszul, főleg ha a Bayern továbbra is olyan ütemben termeli majd a gólokat, mint eddig. A jelenleg két-gólos játékosok között is találunk olyat, akinek a gólkirályi címén nem kellene meglepődni. Salah, Suarez vagy Kane is odaérhet a csúcsra.

A Juve sztárjának, Ronaldónak egy gólja van, mindkét meccset végigjátszotta. Messi is sok időt töltött a pályán a BL-ben sérülése ellenére, és egy gólpasszig jutott. Mindkettejüknél benne van a pakliban, hogy 1-2 mesterhármast összehoz, ráadásul CR7 sokszor bizonyította, hogy a legfontosabb meccseken is képes 2-3 gólt lőni. Messi pedig egyre inkább formába lendül, a bajnokságban már betalált, az első BL-gólra sem kell sokat várni.

A BL 2007-2008-as idény óta csak Ronaldo és Messi volt BL-gólkirály, egy idény volt még, a 2014-15-ös, amikor Neymar is 10 gólt lőtt, mint CR7 és Leo. Sorozatban 12 idény, amikor vagy a portugál, vagy az argentin játékos lőtte a legtöbb gólt.

A mi tippünk, hogy a 2019/20-as idényben megtörik a két gigász szériája. Ez persze nem biztos, amíg Ronaldo és Messi aktív, semmit sem lehet kategorikusan kijelenteni. Viszont egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy Lewa lehet a legjobb. A Belgrade és az Olympiakos is megszórható, a Tottenham is romokban. A továbbjutás sem lehet kérdés. A lengyel támadó a Bundesligában sem tétlenkedik, 10 góllal magasan a góllövőlista élén áll. Hét forduló alatt 10 gólnál tart, ő végzi el a büntetőket, melyeket szinte sosem ront el, szóval ez az idény ilyen tekintetben a lengyel ék elsőségét hozhatja.

Aki esetleg mégis arra tippel, hogy ez idény is CR7-ről és Messiről majd, az Ronaldóra 12.00-es szorzón fogadhat, Messire pedig 10.00-es odds mellett tehet. Végül is az előző jópár év melllettük szól, de ők sem lesznek fiatalabbak, az idő múlása ellenük dolgozik.

Címkék: sportfogadás, tipp,