Az eladót kérte meg, hogy válasszon neki sorsjegyet, milliárdos lett

2023-10-27
„Melyiket válasszam?” kérdezte az eladótól Brent Young, aki ennek köszönhetően dollármilliomos lett

 

Brent Young nemrég megállt egy visaliai benzinkútnál: tankolt, vett két kaparós sorsjegyet, és multimilliomosként távozott. Szerencséjét a sorsnak és egy szerény eladónak köszönhette. Az a benzinkút ugyanis, ahol általában meg szokott állni tankolni és sorsjegyeket venni, aznap zárva volt. "Ha nyitva lett volna, valószínűleg mindez nem történt volna meg" nyilatkozta a lottótársaság által kiadott sajtóközleményben.

Így hát megállt a visaliai Prince Food & Gasnál. "Bejött a boltba" - mesélte az eladó, Shawn Gogna a The LA Timesnak - "és azt kérdezte, milyen sorsjegyet vegyek?".  A 21 éves eladó a két tucat különböző típusú közül két kaparós sorsjegyet választott ügyfelének, aki az egyikkel, egy „California 200X”  típusúval, megnyerte a játék 10 millió dolláros főnyereményét.

Akció! 10 db 777 sorsjegy 500 forintért

"Amikor megláttam azt a sok nullát, azt gondoltam: "Nem lehet, ez nem történik meg a hozzám hasonló emberekkel" - mondta Young a kaliforniai lottótársaság munkatársának. "Ez őrület. Az összes lehetőség közül az ügyintéző választhatott volna egy másik játékot is. De nem tette. Egy nyerőt húzott elő.  Ez majdnem olyan, mintha Isten beavatkozott volna. Nem volt konkrét sorsjegy, amit meg akartam venni, így hagytam, hogy más döntsön." 

A lottótársaság szóvivője, Carolyn Becker szerint Young nyerési esélye 1:3.041.187 volt. Ebben persze nincs benne annak az esélye, hogy a szokásos benzinkútja zárva van, vagy hogy a bolt eladója varázslatos érzékkel rendelkezik. 

Young választhatott, hogy évjáradékként, vagy egy összegben kéri-e a nyeremény kifizetését. Az utóbbit választotta, így 5,8 millió dollárt utaltak át a számlájára. A bolt is jól járt, hiszen a lottótársaság szabályai értelmében 50 ezer dolláros bónuszt kapott a nyertes szelvény értékesítéséért. Az eladó elmondta, hogy családja már 20 éve üzemelteti a boltot, de még soha nem volt náluk ekkora nyeremény.

A Times megkérdezte Gognát, hogy kapott-e plusz bónuszt a nyeremény elősegítéséért. "Gyakorlatilag nem" - mondta, de hozzátette, hogy nem is várta el. A nyerő szelvény átadása izgalmas volt. Emellett ő a bolt tulajdonosának fia, és az apja besegített neki egy autó megvásárlásában, "szóval ezért nagyon hálás vagyok!".

Akció! 10 db 777 sorsjegy 500 forintért

 

 

 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,