Autós túrára indulna a 17 milliárdos lottónyertes

2021-03-19
A 60 éves észak-ontariói nyugdíjas szerelő közel tucatszor ellenőrizte lottószelvényét, mire elhitte, hogy tényleg megnyerte a február 26-i Lotto Max sorsolás 70 millió dolláros jackpotját.

 

Mikor Marc Meilleur megnyitotta az OLG Lottery mobil alkalmazását, a „70 millió dollár” felirat jelent meg a képernyőjén. Ez ugyan még nem győzte meg teljes mértékben arról, hogy megnyerte a főnyereményt, de azért odament a feleségéhez, Dorothy-Annhez, hogy elmondja neki, hogy szerinte övék a nyertes szelvény.

 

“A nejem azt hitte, hogy viccelek” közölte a sajtóközleményben. „Újra beszkenneltem a szelvényt, és megmutattam neki a 70 millió dolláros feliratot a képernyőn.” Dorothy-Ann maga is ellenőrizte a számokat, mielőtt elmentek arra a benzinkútra, ahol Meilleur megvette a szelvényt.

 

A Noelville benzinkút tulajdonosa, aki egyben Meilleurék barátja is, megvárta, míg az összes vevő kiment a boltból, aztán érvényesítette a szelvényt, és egyben jelezte a lottótársaság képviselőjének, hogy vegye fel a kapcsolatot a nyertesekkel. “Örömömben elkezdtem sírni.” – mondta Dorothy-Ann.

 

 

Ezután a házaspár elújságolta a nagy hírt a családnak – először a lányukat hívták fel telefonon, majd sms-t küldtek két fiúknak. A párnak összesen hét unokája és két dédunokája van, lesz kire költeni tehát a nyereményt. „Szülőként a legjobban akarja az ember nyújtani a gyerekeinek, és most mindenféle aggodalom nélkül gondoskodhatunk róluk.” – nyilatkozta Meilleur. „Szeretnénk, ha tudnának venni maguknak házat és autót, de pénzügyi tanácsadókat fogunk felkérni, hogy segítsenek félretenni unokáink és dédunokáink jövőbeli életére is.”

 

A házaspár azt tervezi, hogy a nyereményből vesz egy új teherautót és lakóautót, és körbeutazza Kanadát, ha már biztonságos lesz a járvány után. Remélik, hogy tudnak venni egy új házat Sudbury régióban, és szeretnének különböző jótékonysági szervezeteket is támogatni. „Nem rajongok a tengerentúli repülésért, úgyhogy inkább autóval szeretném körbejárni az egész országot, melyet annyira szeretek.” – mondta Meilleur. "A keleti parttól indulva rengeteg gyönyörű vidéket fedezhetünk fel ebben a csodálatos országban."

 

Meilleur és felesége már évek óta lottózik, és mindegyikük saját külön szelvényt szokott venni, hogy biztosan ne maradjanak le egyetlen sorsolásról sem. 

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán