Angol liszenszeikkel büszkélkednek a szerencsejáték szolgáltatók

2014-11-08
A pályázati időszak ugyanis már lezárult, most a bejelentések ideje van: a Pokerstars, Full Tilt, Bet-at-home, Gamblit mind a megszerzett engedélyével dicsekszik.

 

Az angol  Szerencsejáték  Felügyelet, a UKGC engedélyezte a világ legnagyobb pókercégének, a PokerStars-t és a Full Tilt Pokert is magába foglaló kanadai Amaya csoportnak az angol játékosok felé való folyamatos szolgáltatást. A két portál jelenlegi liszensze  Man szigetén lett kibocsátva, eddig ez alapján működtek Angliában.

 

Ezzel egyidőben a Bet-at-home nevű sportfogadási cég is nyilvánosságra hozta, hogy megkapta a zöld lámpát arra, hogy online kaszinójának és sportfogadási felületének felhasználói között továbbra is szerepelhessenek angol játékosok. Annak ellenére, hogy a pókerliszenszet nem kapta meg a cég, a történést honlpján mégis „a legális biztonság egyik nagy mérföldkövének” nevezte.

 

A magyar füleknek kicsit ismeretlenebb hangzású, Kaliforniában bejegyzett Gamblit Games is megkapta az angol engedélyt.  A vállalat technológiát fejleszt valódi pénzes videó játékokhoz, és működésüket Alderney-ben létesített irodájukból fogják vezérelni. Ők újak az angol piacon.

 

Reklámtilalom

 

A Szerencsejáték Felügyelet azonban nem csak a liszenszek kidásával volt az utóbbi időben elfoglalva, hanem az illegálisan működő oldalakkal is szembeszállt. Sportegyesületeknek küldött levelükben ugyanis arra hívták fel a figyelmet, hogy törvénysértést követnek el, ha angol liszensz nélküli sportfogadói oldalt hirdetnek felületeiken.

 

Elismerték ugyan, hogy a régebben megkötött szponzori szerződések alapján végzett reklámtevékenység alól nehezen vonják ki magukat az egyesületek, azonban felhívták a figyelmet, hogy az ilyen hirdetéseknél közölni kell az emberekkel, hogy ezt a szolgáltatást a brit felhasználók nem vehetik igénybe.

 

Címkék: piaci információ,