Állítja, a lottózóban lenyúlták a 3 milliárdos szelvényét

2022-07-29
Egy játékos jogi lépéseket tesz a brit nemzeti lottótársaság ellen, miután a Camelot nem fizet ki neki egy 6,5 millió angol font értékű jackpotot, mondván, hogy a nyereményt már felvette valaki.

 

2019 októberében egy veterán brit katona, Peter Rhodes bevitte a szelvényét egy lottózóba, hogy ellenőrizzék, van-e rajta nyeremény. Átadta a szelvényt a pult mögött ülő férfinak, aki betette azt az automatába. Rhodes azt állítja, hogy mikor a készülék hangosan jelzett, hogy nyertes szelvényről van szó, hirtelen furcsa dolgok történtek.

 

“Mikor bementem és átadtam a szelvényt, a boltos betette a gépbe, és az hangot adott ki, jelezvén, hogy valamit nyert a szelvény.” – mesélte Rhodes a The Mirror című brit lapnak. „Nem tudom mennyit, a férfi nem volt hajlandó visszaadni a szelvényt. Kértem vissza, ő pedig tett három lépést jobbra, és a pult alá tette.”

 

Rhodes biztos benne, hogy a lottózós átverte, és eltette a nyertes szelvényét. “Odahajoltam, és láttam, hogy vagy 80 szelvény van ott a pult alatt.” – folytatta Rhodes. „Miután szóltam, egyet felkapott, és kifizetett nekem úgy 11 fontot. Azt próbálta elhitetni velem, hogy az az én szelvényem, de nem az volt. Tudom, mert én kétrét hajtottam az enyémet, hogy beférjen a tárcámba, ez pedig teljesen sima volt.”

 

A felkavaró eset után Rhodes kapcsolatba lépett a Camelot lottótársasággal. Egy kis nyomozómunkával meg tudta erősíttetni, hogy a korábban a birtokában lévő szelvény valójában 6,5 millió fontot, tehát nagyjából 3 milliárd forintot ért.

 

„Beszéltem valakivel, aki a Camelotnál dolgozik, aki mindent megtett, hogy találjon egy elektronikus lábnyomot, ami bizonyítja, hogy én vettem a szelvényt.” – magyarázta a 60 éves férfi. „Kértem a banktól egy kivonatot, és azon keresztül megtalálta a szelvényt – és akkor tudtam meg, hogy egy 6,5 millió fontot érő szelvény volt.”

 

„Aztán felhívtak a csalásokkal foglalkozó osztályról, hogy leállítják az ügyet, mert nem fogják kétszer kifizetni a nyereményt.” – mesélte a kétségbeesett férfi, aki nem hagyta annyiban az ügyet. Felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, akik nem voltak túl segítőkészek. Közölték Rhodesszal, hogy ez polgári ügy, ők nem foglalkoznak ezzel, oldja meg egyedül. Rhodes akkor felbérelt egy ügyvédet, hogy indítson eljárást a brit nemzeti lottótársaság, a National Lottery ellen. "Ez egy sorsfordító összeg. Nem tőlem loptak. A gyerekeim jövőjét lopták el. Ez a pénz az övék lett volna." – zárta be keserű nyilatkozatát.

 

Remélhetőleg nem fog ilyen történetbe keveredni az a játékos, aki megnyeri a Mega Millions lottó eget rengetően nagy, 1 milliárd (!) dollár feletti főnyereményét. A most pénteki sorsolás jackpotja minden idők negyedik legnagyobb lottófőnyereménye, nem véletlen tehát, hogy megindult a roham a szelvényekért mind az amerikai földi, mind a nemzetközi online lottózókban. Hogy érzékeltessük ennek a felfoghatatlan összegnek a nagyságát: ha magyar játékos nyerné meg, ezzel a 406 milliárd forinttal egyenértékű vagyonnal Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor után ő lenne a 3. leggazdagabb magyar!