Alaposan megváltozott az élete minden idők legnagyobb lottónyertesének

2023-05-05
Edwin Castro élete fenekestül felfordult, mióta novemberben megnyerte minden idők legnagyobb lottófőnyereményét, a Powerball lottó 2 milliárd dolláros jackpotját.

 

2022. november 7-én 40 halmozódást követően a 10-33-41-47-56 + 10 számkombinációval megnyerték az amerikai Powerball lottó 2,04 milliárd dolláros főnyereményét, mely minden idők legnagyobb lottónyereménye. A kaliforniai lottótársaság 2023. február 14-én, Valentin-napon bejelentette, hogy Edwin Castro nyerte a 2,04 milliárd dolláros rekordnyereményt, de semmilyen egyéb információt nem közöltek a nyertesről. Nem hozták nyilvánosságra sem a korát, sem a foglalkozását, sem pedig azt, hogy mit tervez a pénzzel.

Azóta a The Sun és a New York Post mellett számos más hírportál is lehozta, hogy miután megnyerte a forintban úgy 736 milliárdot érő jackpotot, a 30 éves, kaliforniai Edwin Castro többek közt vásárolt egy pazar, 25,5 millió dolláros kúriát a Hollywood Hills-en, egy 4 millió dolláros házat a korábbi otthonául szolgáló városban, és egy 250.000 dolláros vintage Porschét.

A Dirt című ingatlanhírportál szerint a lenyűgöző Hollywood Hills-i ingatlan 1200 négyzetméternyi lakóteret, öt hálószobát és hat fürdőszobát foglal magába. Emellett úszómedence, mozi, borospince, szauna, tetőterasz, valamint egy 5-állásos garázs is tartozik hozzá.

A 2022-ben épült, a híres Chateau Marmont fölött, hatalmas kapuk mögött álló, a Roman James Design által tervezett épület az elképzelhető összes luxuskomfortot magában foglalja. A birtokot a "szórakoztatóipar álmainak" is nevezik az ingatlanosok és persze nem véletlenül: a felszereltséghez tartozik egy játékszoba, egy borospince, egy mozi, egy bár, valamint egy fitneszterem hideg-meleg medencével. Kint fellelhető még egy infinity pool, egy spa, két tűzrakóhely és egy beépített grillezőhely is. Az üvegajtókból álló falon keresztül panorámás kilátás nyílik Los Angeles belvárosára a Century Cityre – olvasható a korábbi ingatlanhirdetésben.

Fotók: dirt.com

Castrónak a később, korábbi otthonában, Altadenában vásárolt, 4 millió dolláros ingatlan miatt sem kell szégyenkeznie, mely nem messze található attól a benzinkúttól, ahol a szerencsét hozó lottószelvényt vásárolta.

Az 1953-ban épült, öt hálószobás, négy fürdőszobás japán ihletésű házat olajfák védik a kíváncsiskodó tekintetek elől, az ingatlanból pedig lenyűgöző, akadálytalan kilátás nyílik a San Gabriel-hegységre - számolt be a dirt.com. A belteret magas mennyezet, vakítóan fehér falak és minimalista lámpatestek jellemzik, amelyek tökéletesen alkalmassá teszik egy művészeti gyűjtemény kiállítására. 

Fotók: dirt.com

Az öt hálószobából kettőt úgy alakítottak át, hogy az művészeti stúdióként illetve hangszigetelt moziként funkcionáljon. Az U alakú házból kilépve terasz, tó és úszómedence is várja a tulajdonosokat és vendégeit. Az egész birtokon lenyűgöző kilátás nyílik a kertre és a hegytetőre. Az ingatlanhoz több mint egy tucat járművel lehet leparkolni az utcán kívül egy különálló kétállásos garázsban és egy különálló fedett kocsibeállóban.

Edwin - akit a TMZ "csendes, jószívű srácként" jellemzett - életmódja láthatóan tehát igencsak megváltozott, mióta kiköltözött az egy hálószobás korábbi otthonából. Új életmódjához 24 órás biztonsági szolgálat is tartozik: három őr váltja egymást, akik éjjel-nappal védik őt és otthonát. A szerencsés nyertest egyébként nemrégiben mosolyogva fotózták le vintage Porsche-ja mellett, amint épp a bankba ment, hogy kivegyen némi pénzt a számlájáról.

Diggzy/Jesal / SplashNews.com

Az ő élete sem csupa móka és kacagás azért, hiszen időközben beperelték a nyertes szelvény miatt. A TMZ birtokába jutott jogi dokumentumok szerint Jose Rivera november 7-én ugyanabban az üzletben - a Joe's Service Centerben, Altadenában - vásárolt egy szelvényt, mint Castro. Rivera azt állítja, hogy a telitalálatos szelvény az övé volt, csak egy "Reggie" néven ismert férfi ellopta tőle. Az állami tisztviselők visszautasították Rivera azon állítását, hogy ő a nyertes, és megerősítették, hogy Edwin Castro a valódi nyertes, ahogyan azt február 14-én bejelentették.

"Ami a nagynyertesek átvilágítási folyamatát illeti, a California Lottery a legnagyobb bizalommal van a folyamatában" - nyilatkozta Carolyn Becker, a California Lottery szóvivője az ABC News-nak. "A kaliforniai lottótársaság továbbra is biztos abban, hogy Edwin Castro a 2022. novemberi Powerball sorsolás 2,04 milliárd dolláros főnyereményének jogos nyertese."

Rivera állítólag megkérte Reggie-t, hogy adja vissza neki a szelvényt a nyerőszámok kihirdetése után, azonban a férfi visszautasította, és állítólag megpróbálta megzsarolni, hogy fele-fele részben osztozzanak a pénzen. Rivera azt állítja, hogy nem ismeri Reggie valódi nevét, ami a kereset szerint egy kitalált név.

A California Lottery az ABC News-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy a játékosai között elkövetett bűncselekményeket vizsgálja, és a nyomozást a helyi rendfenntartó tisztviselőkre hagyják.

Remélhetőleg nem lesznek majd hasonló problémái annak a nyertesnek, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottónyereményét, az EuroMillions lottó pénteki, 158 millió eurós, azaz több mint 59 milliárd forintos jackpotját. Az EuroMillions nem tévesztendő össze a magyar lottózókban is megvásárolható EuroJackpottal – az előbbire csak online lottózókban, vagy a szomszédos Ausztriában lehet megvásárolni a szelvényeket, mert a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions-t szervező országok körének.