Ajax-Getafe: Nehéz helyzetben az Amszterdam

2020-02-27
Az Ajax 2-0-ás vereséget szenvedett el Madridban a Getafe ellen, a visszavágó előtt már kevesen fogadnánk a hollandok továbbjutására.

Ajax - Getafe

Európa Liga

 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 5,5 felett

Unibet odds: 1,51

Kezdés:  2020.02.27. 21:00

 

Az Ajax és a Getafe alapvetően két nagyon ellentétes csapat. Más-más filozófia szerint működnek, más-más erényeket tudnak magukénak. Amíg az Ajax 'játékos' csapat, és főleg kreatív, addig a Getafe a rombolás erejében hisz. Bordalás-ék a keménységükkel érvényesülnek, rengeteget futnak, ütköznek, erőltetik a test-test elleni párharcokat.

Az Ajax viszont tényleg nehéz helyzetben van, mert a kreatív játékosai szinte kivétel nélkül elfogytak. Ziyech, Neres és Promes a sérültlistán van, nélkülük azért nem ugyanaz az Ajax. Tadic, Babel és Traoré lesznek azok, akik majd színt vihetnek a játékba, ha a Getafe hagyja.

A vendégek célja a 2-0-ás előny megtartása, viszont ez sem tűnik könnyűnek, hisz hétvégén a Sevilla Madridban tudott nyerni, méghozzá 3-0 arányban. Egy ilyen végeredmény már az Ajax továbbjutását jelentené. Egyértelműen fáradni látszik a Getafe, azért egy szezont ilyen stílusban végigfocizni nem egyszerű. Ilyen futómennyiséggel játszani, ennyit ütközni, szó szerint elkopnak a játékosok, és az látszik, hogy Bordalás csapata a határon van

Ha az amszterdami közönség a csapat mellé áll, buzdítja, bíztatja a srácokat, akkor nem elképzelhetetlen a fordítás.

Egy görög játékvezető, Sidiropoulos vezeti a meccset, aki nem számít túl nagy kártyásnak, de ebben a visszavágóban bőven lehet feszültség. Ruddy Buquet az odavágón 5 sárgát szórt ki, Sidiropoulos-nak is minimum ennyit ki kell majd osztani, legalábbis ez a mi tippünk. Azért ez a görög játékvezető hazai bajnokikon nem szokott spórolni a lapokkal, az Antwerp-AZ EL-meccsen pedig 11 lapot kiszórt a rendes játékidőben, a ráadásban pedig még négyet. A piros lapoktól sem riad vissza, szóval rajta nem múlik majd a tippünk, és vélhetően a csapatokon sem. Ha az Ajax komolyan gondolja a továbbjutást, akkor keménységben fel kell nőni a Getaféhoz, ez pedig alighanem jó pár lapot eredményez majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,