A nők jobb sportfogadók, mint a férfiak

2019-10-02
Egy új kutatás szerint úgy tűnik, hogy a nők komoly előnyben vannak a férfiakhoz képest, ha a sportesemények győztesének kiválasztásáról van szó.

 

A 888 Holdings által készített új tanulmány szerint ideje, hogy a férfiak bevonják partnerüket a döntésbe, mikor kiválasztják, hogy kire tegyék a tétjeiket. A cég az év elejétől vizsgálta át a sportfogadással kapcsolatos adatait, és megállapította, hogy a nők jobb eredményeket érnek el, mint a férfiak - átlagosan 19,79%-os hozamot érnek el tétjeikkel, szemben a férfiak 4,6%-os veszteségével. Ez a különbség jelentős, és elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a férfiakat közös döntéshozatalra késztessék a fogadásaikkal kapcsolatban.

 

Hogy miért is van ez így, nem teljesen világos, de van néhány erre utaló tényező – írja a CalvinAyre.com. Az egyik, és egyben a legvalószínűbb, hogy sok nőnek nincs érzelmi kapcsolata a sporttal. Ez nem azt jelenti, hogy a nőket nem izgatják a kedvenc csapataik, de a férfiakhoz képest a kapcsolat általában gyengébb, és valószínűbb, hogy a szerencsejáték-döntéseket inkább a fejükkel, nem pedig a szívükkel hozzák meg.

 

Még tovább lebontva - a fiatalabb nők nagyobb számban nyernek sportszerencsejátékban, mint az idősebb generációk. A 888 Holdings a tanulmányban kimutatta, hogy a 25-34 éves nők beruházásának megtérülése (ROI) átlagosan 127,06%, a 35-44 év közötti nők esetében pedig 129,6%. Egy korosztállyal feljebb azonban – a 45-54 évesek között - a hozam -61,72%-re esett vissza. A 25-34 éves férfiak megtérülése -8,47% volt, a 35-44 éves korcsoportban 0,88%, a 45-54 éves korban pedig 16,9%.

 

A különbségek nem csak a sportfogadásban mutathatóak ki. Az online kaszinójátékokban a nők átlagos vesztesége 24,07% volt, szemben a férfiak 47%-ával. Úgy tűnik, hogy a póker ugyanezt a tendenciát követi: a nők átlagosan 38%-os veszteséggel játszanak, míg a férfiak átlagos vesztesége 41,69%.

 
Címkék: sportfogadás,