A lottónyertes kérdése: Muszáj, hogy ilyen nagy legyen a jackpot?

2020-07-17
Nemrégiben egy észt férfi megnyerte a Viking Lotto 10,8 millió eurós, azaz úgy 3,8 milliárd forintos jackpotját. A szerencsés nyertes első érzése az volt, hogy az összeg túl nagy.

 

Az észt lottótársaság közleménye szerint a férfi a feleségével együtt vette át a nyereményt – ő az egyetlen, akivel megosztotta a nagy hírt.

 

Bár a férfi a hírekből már tudta, hogy elvitték a Viking Lotto jackpotját, csak akkor jött ár,hogy övé a nyertes szelvény, mikor bejelentkezett online játékosi fiókjába, hogy újabb szelvényeket vegyen, és ellenőrizze a korábbi Bingo Loto szelvényeit, hogy nyert-e valamit.

 

Ekkora nyereményről álmodni sem mert, hiszen egészen idáig nem tartozott a szerencsések közé, annak ellenére, hogy rendszeresen játszott a Viking Lotto-n, a Bingo Loto-n és az EuroJackpot-on is. Az eddigi legnagyobb nyereménye 70 euró volt, most pedig egész pontosan 10.803.379,70 eurót zsebelt be, amivel maga mögé utasított minden eddigi észt lottónyertest.

„Az első érzés, ami rám tört az volt, hogy ez az összeg túlzottan nagy. Nyugodtan lehetett volna kisebb.”

Miután látta, hogy övé a nyertes szelvény, elmondta a feleségének, aki azt hitte, hogy csak viccel. „Még nem fogtuk fel.” – ismerte el.

 

Ugyan még nincs konkrét tervük, hogy mire költik a pénzt, a szerencsés nyertes azt mondta, hogy valószínűleg nem mennek vissza dolgozni. Mivel sok gyerek van a családban, a nyereményből őket fogják támogatni, de valamennyit be is szeretnének fektetni, valamint jótékonykodni is akarnak.

 

Ez Észtország történelmének eddigi legnagyobb lottónyereménye, a korábbi rekordot egy 1,155 millió eurós EuroJackpot nyeremény, valamint egy 1 millió eurós észt lottó jackpot tartotta – mindkettő 2016-ból.