A legtöbb játékos nincs tisztában az esélyekkel – állítja egy tanulmány

2021-04-05
A Massachusetts Szerencsejáték Szövetség (MGC) számára készített kaszinó-tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a játékosok többsége nem érti teljesen az esélyeket, amelyekkel a szerencsejáték során szembesülnek.

 

A kanadai székhelyű Gamres kutatási és tanácsadó cég több mint 1500 massachusetts-i szerencsejátékost kérdezett meg, hogy többet megtudjon a viselkedésükről. A vizsgálat legfontosabb megállapításai között szerepel, hogy a legtöbb szerencsejátékos nagyrészt nincs tisztában azzal, hogy mennyire kedveznek az esélyek a háznak.

 

Dr. Richard Wood, játék magatartásra szakosodott pszichológus, aki a tanulmányt vezette, elárulta, hogy a válaszadók mindössze 37,5 százaléka rendelkezik magas „Pozitív játékskála” (PPS) besorolással a szerencsejáték-műveltség terén. A jelentés úgy definiálja a szerencsejáték-műveltséget, hogy „a játékosok mennyire ismerik pontosan a nyerési esélyeiket”.

 

Wood kifejtette, hogy a megkérdezettek 34,4 százaléka közepes szerencsejáték-műveltségi besorolással rendelkezik, 28,1 százalékuk pedig alacsony megértéssel van besorolva.

Wood 2017-ben fejlesztette ki a PPS minősítési rendszert. A mechanizmus célja a felelősségteljes szerencsejáték-intézkedések optimalizálása a játékosok jobb megértése révén.

 
Címkék: kaszinó, sportfogadás,